1) İLİM: Kadın erkek her Müslüman, kendini kurtaracak miktarda lüzumlu ve faydalı ilim öğrenmelidir.

2) İHLÂ S: Allah ile olan bütün işlerde, ibadetlerde sadece O`nun rızası gözetilmeli, riya ve ikiyüzlülük yapılmamalıdır.

3) ADALET: Yaratıklarla olan muamelelerimiz âdil olmalıdır. Kendimize karşı da adaletli olmalıyız.

4) MERHAMET: Acımalıyız. (Şeriatın verdiği cezalar, mahkuma acınsa da uygulanır.)

5) CİHAD: Nefsimizle büyük, harbî küffarla küçük cihad yapılmalıdır.

6) İTTİHAD: Bütün mü`minler tek bir Ü mmet çatısı altında ve teşkilatı içinde birlik halinde olmalıdır. Parçalanma bölünme, felaket, esaret ve zillet getirir.

7) İMAMET: Bütün mü`minler zamanın râşid İmamına biat ve itaat etmelidir.

Emanetler ehline verilmelidir

İslam`ın temel ve ana değerlerinden biri, emanetlerin ehliyetli ve liyakatli kimselere verilmesidir. Emanetler nelerdir? Başkanlıklar; Müdürlükler; Memuriyetler; Vazifeler; İşler; Hizmetler; Emanetler ehliyetli kimselere verilmezse İslam toplumu içinde fenalıklar, fitneler, fesatlar başlar, büyük yıkımlar, çöküntüler olur. Ü mmet-i Muhammed (salât ve selâm olsun ona) emanetleri kendilerine vermek üzere ehliyetli, liyakatli, vasıflı, güçlü elemanlar yetiştirmelidir. Emanetlerin önem sırası: Subaylık; Öğretmenlik eğitim; Din hizmetleri imamlık vaizlik; İdarecilik; Hukuk ve yargı; Medya; Müslüman subaylar bilgi ve kültür, ahlak karakter, fazilet, vatanseverlik, vazife şuuru, başarı bakımından en önde olmalıdır. Öğretmenler, din vazifelileri ve diğer branş mensupları da; Ehliyetli eleman yetiştirirken şu veya bu cemaat veya tarikata mensup olmak göz önüne alınmayacak, Müslümanlığı öne alınacaktır. Sınav soruları çalınarak, ehliyetsizler kadrolaştırılarak, hilekarlık yapılarak hizmet olmaz, hezimet olur.

Müslümanın asıl takvimi Hicrî -Kamerî takvimdir

Müslüman miladî takvimi de kullanabilir ama onun birinci takvimi kamerî takvimdir. Anadili ne olursa olsun, Müslümanın yazısı Kur`an-İslam yazısıdır. İslam dini, mü`minlerinkafirleritaklid etmesini, onlara benzemesini yasak kılmıştır. Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) 'Bir topluma benzeyen onlardan olur' buyurmuştur. Müslümanın medeniyeti, Kur`ana Sünnete Şeriata dayalı İslam medeniyetidir. İslama göre haftanın en önemli günü cumadır ve tatil yapılacaksa o gün yapılmalıdır. Müslümanlıkta sağ elle yenilir, içilir, sol elle yemek içmek haramdır. Müslüman, hayatın her konusunda Kur`ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uyar. İslam`da din ile dünya ayırımı yoktur. Din, Yüce Yaratan tarafından dünya hayatını tanzim için gönderilmiştir ve onun hükümlerine uyulur, emirleri yerine getirilir, yasaklarından uzak durulur, öğütleri tutulursa Müslümanlar izzet sahibi olur. Aksi takdirde zillet ve esarete düşerler, rezil ve perişan olurlar.

Tesettür İslam kadınını hürmetli kılar

Tesettür Kur`anla, Sünnetle, icmâ-i ümmetle sabittir. Tesettür, Musevilikte ve Hıristiyanlıkta da vardır. Tesettür İslam kadının iffetini, haysiyetini, şerefini korur, onu yüceltir, hürmetli kılar. Selim akla sahip her mü`mine kadın ve kız Allah`ın tesettür emrini seve seve kabul etmeli ve gereğini yerine getirmelidir. Ehl-i Sünnet ve Cemaat Fırka-i Nâciye Müslümanlığında tesettürün farz-ı ayn olması müttefakun aleyhtir, yani oy birliğiyledir. Çıplaklık vahşettir, bedeviliktir. İslam ahlakı ve hikmeti, kadınların seks köleliği yapmasını, şehvetli bakışlara mâruz kalmasını doğru görmez ve buna izin vermez. İki türlü tesettür vardır: Kur`ana, Sünnete, Şeriata, fıkha, hikmete, ahlaka uygun tesettür. İkincisi: Şeytanî sahte tesettürdür. Bunda, bazı kadınlar başlarına renkli bir bez parçası örterler ama alaca bulaca, rengarenk, allı zilli pullu rüküş kıyafetleriyle haram ve kötü bakışları açık kadınlardan daha fazla üzerlerine çekerler. Din alimleri, faqihler, ülü`l-emr, şeyhler, ziyalı Müslümanlar, dindar ana babalar kadınları kızları uyarmalı, onları şeytanî tesettürden, Kur`anî şer`î tesettüre çekmelidir.

Kur`an-a uymak insanı yüceltir

Kurtulmak, izzet bulmak, Allah`ın yardımına nail olmak, ebedî Saadete kavuşmak isteyenler Kur`an ve Sünnet dairesine girsinler. Onun dışında kurtuluş, necat ve felah yoktur. Kur`ana, Sünnete, Şeriata aykırı ve zıt her şey hederdir. Kur`anın muhkem hükümleri Kıyamete kadar yürürlüktedir. Adalet ve dünya huzuru Kur`an hükümleri ile sağlanır. İyi, akıllı, vasıflı Müslüman Kur`anın emirlerini yapar, yasaklarından kaçınır, öğütlerine kulak verir tutar. Kur`an hidayet=doğru yolu gösterir. Bütün kötülükler, zulümler ancak Kur`anınahkamını uygulamak suretiyle kaldırılır, izale edilir. Kur`ana uyanlar aziz olur, Kur`ana uymayanlar zelil olur. Kur`an zinayı, ribayı yasak ve haram kılmıştır. Kur`an 'Kısasta sizin için hayat vardır' buyurmaktadır. Kur`an hukuku hırsızlığın kökünü keser. Kur`an can, mal, ırz namus nesep, din ve inançgüvenliğini ve hürriyetini sağlar. Kur`an hayat bahşeder. Allah`ın rızasını kazanmak isteyenler, Kur`an Sünnet ve Şeriat ehli olsunlar.

Düşünemeyen Müslümanlar köleleşir

Düşünemeyen Müslüman, dıştan Müslüman görünür ama aslında o İslamlıktan çıkar. Düşünemeyen Müslümanlar köleleşir. Düşünen iyi Müslümanlar, sayıca az olsalar da kalabalık düşmanlara galip gelir. Düşünen Müslüman Ü mmet birliği, İttihad-ı İslam, iman kardeşliği için çalışır. Düşünen Müslüman, râşid İmam`a biat ve itaat eder. Doğru düşünce büyük bir güçtür. Düşünememek, ölümden beterdir.