Lübnan sınırında gelişmeleri aktaran TRT Haber ekibi, defalarca İsrail askerleri tarafından müdahaleye maruz kaldı. Son müdahalede, askerler TRT ekibinden muhabir Merve Güneş ve kameraman Deniz Kahraman'a kamerasını kapatma talimatı verdiler ve bir süre bölgeden ayrılmalarına izin vermediler. Kameranın kablosunu çekip objektifin önüne tahta koydular.

İsrail askerleri, pasaportlarını ve akreditasyon kartlarını göstermek isteyen TRT ekibine tepki göstererek bunu reddetti. Muhabir Merve Güneş, kontrol noktalarından sorunsuz bir şekilde geçtiklerini ve bölgeye geldiklerini belirterek, "Kontrolleri yaptıktan sonra belgelerimizin fotoğraflarını çektiler ve biz ilerledik. Askeri bir yerleşim bölgesinin dışındayız. Zaten onların izin verdiği yere kadar geldik. Yasa dışı bir şey yapmıyoruz, ancak onlar bu şekilde davranıyorlar" dedi. İsrail askerleri, ekibe bölgeden uzaklaşmalarını söyledi ve onlara eşlik edeceklerini bildirdi.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Ayrıca, sadece 2 hafta önce Lübnan-İsrail sınırında, TRT Haber'in canlı yayını sırasında İsrail askerleri yine müdahale etti. Sıcak bölgeye doğru ilerleyen TRT Haber ekibine zor anlar yaşatan askerler, kamerayı ve mikrofonu kapatmış ve muhabir Damla Bürçeler'i uzaklaştırmaya çalışmışlardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ