MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Amerikan medya kuruluşlarından Wall Street Journal’in (WSJ) konuyla ilgili haberine göre, ABD'nin bölgede hava savunmasını sistemlerini kurana kadar, İsrail’im Gazze'deki kara harekatı ertelendi.

ERTELEME TALEBİ ABD’DEN GELDİ

WJS’nin İsrailli ve ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre İsrail, ABD'nin hava savunma sistemlerini bölgeye sevk edebilmesi için Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonunu ertelemeyi kabul etti.

Söz konusu haberde, “İsrail, ABD'nin, Gazze'de beklenen kara harekatından önce bölgedeki ABD birliklerini korumak için hava savunmasını sağlama yönündeki talebini şimdilik kabul etti” ifadeleri de yer aldı.

Bu arada ABD'nin hava savunma sistemlerini bu hafta sonuna kadar kurması tahmin ediliyor.

Aynı haberde, İsrail'in aynı zamanda bölgeye insani yardım ulaştırma ve kara harekatında rehineleri kurtarma çabası olduğu da kaydedildi.

“ABD’YE YÖNELİK TEHDİT ENDİŞE VERİCİ”

ABD’li bir yetkilinin WJS’ye verdiği demece göre, Amerikan ordusuna yönelik tehdidin son derece endişe verici olduğu belirtildi.

Rus haber ajansı TASS’ın konuyla ilgili haberine göre, Wall Street Journal daha önce de İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonu öncesinde ABD'nin Ortadoğu'da Ürdün , Irak , Suudi Arabistan ve Suriye'deki çeşitli sistemler de dahil olmak üzere neredeyse bir düzine hava savunma sistemi konuşlandıracağını yazmıştı.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

NETANYAHU: HAREKATIN TARİHİNİ BELİRLEDİK

İsrail Başbakanı Netanyahu ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Netanyahu yaptığı konuşmada, kara harekatının tarihinin belirlendiğini fakat ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini askerlerin güvenliği açısından söyleyemeyeceği belirtti. 2 hedefleri olduğunu ifade edeb Netanyahu, bunların Hamas'ı yok etmek ve rehineleri geri almak olduğunu kaydetti.

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)