MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

İsrail ordusunda görev alan LGBT’li diğer adıyla eşcinsel askerlerin partnerleri de diğer ailelerle aynı yardımlardan yararlanabilecek!

Savunma Bakanı Yoav Gallant 23 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, eşcinsel çiftlerin İsrail Savunma Bakanlığı tarafından ölen İsrail askerlerinin aileleriyle ilgili yasalar kapsamında resmi olarak tanınacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta içinde eşcinsel askerlerinde diğer aileler gibi sosyal yardım alması gerektiği İsrail’in meclisi Knesset Sözcüsü Amir Ohana tarafından dillendirilmiş az da olsa kamuoyuna yansımıştı. Bunun üzerine Bakan Gallant ölen askerlerin ailelerine sağlanan yardımların devam eden Demir Kılıç Operasyonu sırasında öldürülen askerlerin eşcinsel partnerleri için de geçerli açıkladı.

İsrail Savunma Bakanlığı’nın eşcinsel askerlere yardım açıklaması Knesset Sözcüsü Amir Ohana'nın geçtiğimiz Perşembe günü konunun açıklığa kavuşturulması yönündeki talebinin ardından geldi.

Kendisi de eşcinsel olan Ohana, "İsrail askerleri ve güvenlik güçlerinin İsrail'in düşmanlarını ortadan kaldırmak için uzun ve zorlu bir savaşa hazırlandığı bu zor zamanda, aralarında LGBT bireyler de var" demişti.

“Bazıları ayrımcılığa uğrayacakları endişesiyle bu konuyla ilgili benimle iletişime geçti. Kanunun sağladığı haklar söz konusu olduğunda kan ve kan arasında veya bir aile ile diğeri arasında hiçbir fark olmadığının açık bir şekilde tekrar edilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyorum.”

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

İsrail Savunma Bakanlığı Ohana'nın talebine verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Yaslı aileye olan manevi borcumuz çok büyük ve din, ırk, cinsel yönelim veya diğer faktörler arasında ayrım yapmıyoruz. Nasıl ki kadın ve erkek İsrail askerleri yan yana görev yapıyor ve din, ırk, cinsiyet veya cinsel tercih ayrımı yapılmaksızın vatanı savunmak için canlarını vermeye çağrılıyorsa, onların ölümlerinde de aynısı olacaktır.”

The Times of İsrael’in haberine göre, ölen bir askerin arkasında eşcinsel partner bıraktığı kamuoyuna duyurulmuştu. Habere göre yedek Yüzbaşı Sagi Golan ve erkek partneri Ömer Ohana 20 Ekim'de evleneceklerdi. Ancak Golan, 7 Ekim Cumartesi günü çatışmalarda öldü.

Golan'ın ölümünün ardından erkek partneri Ohana, İsrail yayın kuruluşlarından Kanal 12'ye verdiği bir röportajda partnerinin ölüm haberi geldiğinde formu imzalama seçeneğinin olmadığını, zira formun eşcinsel çiftler düşünülerek tasarlanmadığını söylemişti. Sonrasında gündeme getirilerek İsrail ordusundaki LGBT’li askerlerinde hakkı korunmuş oldu.

Bu arada 7 Ekim’den bu yana binlerce Müslümanı acımasızca katleden Gazze’yi kuşatarak yüzbinlerce insanı çaresizlikle baş başa bırakan İsrail ordusunun LGBT’li askerine yönelik yaptığı şu açıklamada dikkat çekti: “Din, ırk, cinsel yönelim veya diğer faktörler arasında ayrım yapmıyoruz.”

Yüzbaşı Sagi Golan ve erkek partneri Ömer Ohana!

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)