İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (Quacquarelli Symond), Avrupa Konseyi'ne üye olan 42 ülkenin üniversitelerini değerlendirdiği listesini yayımladı. Bu sıralama, akademik saygınlık, çalışan saygınlığı, makale başına düşen atıf, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, uluslararası araştırma ağı, istihdam edilebilirlik, öğretim üyesi ve öğrenci oranı, uluslararası öğrenci çeşitliliği, uluslararası öğretim üyesi oranı ve sürdürülebilirlik puanı gibi kriterlere dayanarak gerçekleştirildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), bu prestijli sıralamada Avrupa'nın en iyi 432. üniversitesi olarak kendine yer buldu.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

İGÜ ayrıca "QS Avrupa-Batı Asya" kategorisinde 21. sırada yer aldı. Üniversite, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği bilimsel ve akademik inovasyonlarla dikkat çekerken, sürdürülebilirlik alanında da önemli başarılara imza attı. İGÜ'nün Avrupa Konseyi'ne üye 42 ülkenin üniversitelerini değerlendiren bu sıralamada 21. sıraya yerleşmesi, başarı çıtasını daha da yükseltti.

Kaynak: (İHA)