Mayıs ayında Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayacak olan ülkenin yönetim kadroları belirlenirken, muhalefet seçimde travmatik bir yenilgi yaşadı ve neredeyse dağıldı.

Bu bağlamda, CHP bu seçim mağlubiyetinin gölgesinde kurultay sürecine girdi. Seçim yenilgisiyle sarsılan parti içindeki değişimciler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı isyan bayrağını çekti.

İl ve ilçe seçimleri tamamlandıktan sonra 4-5 Kasım'da büyük bir kurultay düzenlenecek. Değişimcilerin adayı ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bu kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti liderliği için yarışacak.

İstanbul'da seçimi kazanan değişimciler, bu zaferin kendilerine verdiği özgüvenle devam ediyorlar. İstanbul seçimini kazandıktan sonra, değişimciler parti içindeki dengeyi yüzde 45-55 olarak kendi lehlerine çevirdiklerini ifade etti.

Bu süreçte CHP'de kurultay çalışmaları da devam ediyor.

İstanbul'da seçimi kaybeden genel merkez taraftarları ise il seçimlerinin sona ermesiyle başlattıkları imza toplama sürecine dayanarak kurultaya ilerliyor.

1368 delegenin oy kullanacağı seçimde, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bazı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 900 oy barajını geçmeyi hedeflerken, diğerleri 800 oyun altına düşmeden seçimi kazanacaklarına inanıyorlar.

Delege listeleri üzerinde çalıştığını belirten bir MYK üyesinin öngörüsüne göre, Kılıçdaroğlu'nun 381 delegenin karşısına 818 oyla genel başkanlığı kazanacağı tahmin ediliyor.

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Kurultayın ikinci gününde ise 'Parti Meclisi' seçimi gerçekleşecek. Bu konuda bazı partililer, genel başkanın belirlendikten sonra rakip listenin önemsiz hale geleceğini savunurken, diğer bir kesim bu fikre sıcak bakmıyor.

Genel merkez destekçisi birçok partili, değişimcilerin genel başkanlığı kazanma olasılığının düşük olduğunu bildikleri için Parti Meclisi (PM) listelerine odaklanacaklarını ifade ediyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ