Kaçak Avcılık Nasıl Tespit Edildi?

Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kolluk kuvvetleri ile birlikte arazide yaptıkları kontroller sırasında 5 avcının kaçak olarak dağ keçisi ve ayı vurduklarını belirledi. Avcıların, 19 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi ve 1 ayıyı vurdukları tespit edildi.

Alarm verildi:  Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapakları kapatıldı Alarm verildi: Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapakları kapatıldı

Sosyal Medyada Paylaştılar

Kaçak avcılar, karla kaplı arazide vurdukları dağ keçisi ve ayıyla çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu paylaşımlar, hem doğaseverlerin hem de yetkililerin dikkatini çekti. Kaçak avcıların yaptığı paylaşımlar, delil olarak kullanıldı.

Kaçak Avcılara Rekor Ceza

Kaçak avcılık yapan 5 kişiye, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre idari para cezası kesildi. Avcılara, vurdukları her bir hayvan için ayrı ayrı ceza uygulandı. Buna göre, 19 yaban keçisi için 4 milyon 750 bin TL, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi için 400 bin TL, 1 ayı için 57 bin 178 TL olmak üzere toplam 5 milyon 207 bin 178 TL para cezası verildi. Ayrıca, kolluk kuvvetleri tarafından kaçak avcılık yapan 5 kişi hakkında yasal işlem de başlatıldı.

Kaynak: DHA