Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Doğal besinlere olan ilgi, sağlık sorunlarına çözüm arayışında olan insanlar arasında hızla yayılıyor. Bu süreçte, kohoş otu adını sıkça duyurmaya başladı. Menopoz, adet öncesi sendromu, ağrılı adet kanaması, osteoporoz gibi sorunların tedavisinde kullanılan bu orman bitkisi oldukça etkili bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

kohoş otu

Kohoş Otunun Sağladığı Faydalar:

Kohoş otu, vücutta çeşitli olumlu etkiler yaratabilecek kimyasallar içerir. Bu kimyasallardan bazıları bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara karşı savunmasını artırabilir. Diğerleri ise iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca kohoş otu kökündeki bazı kimyasallar sinir sistemi ve beyin üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Bu kimyasallar, beyindeki serotonin adı verilen kimyasala benzer şekilde işlev görebilir.

kohoş otu1

Kohoş Otu Nasıl Kullanılır?

Kohoş otu, başağrısı ve krampları azaltarak Qi'nin dolaşımını düzenler. Ayrıca kan dolaşımını dengeleyerek gecikmiş ve ağrılı adet dönemlerini düzenler.

Çin tıbbında serinletici özellik gösteren bir diyaforetik (terletici) olarak kabul edilir. Batı tıbbında ise daha çok antispazmodik özellikleri (spazm giderici) nedeniyle kullanılır. Günlük kullanım miktarı olarak Çin tıbbında 3-9 gram önerilir.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)