Hollanda'da bin 719 kişi arasında yapılan gözlemsel bir çalışma, günde en az iki fincan kahve tüketen kolorektal kanserli hastaların gelecekte nüksetme ihtimalinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Trthaber'in haberine göre; Günde birkaç bardak kahve içmenin erken ölüm olasılığını azalttığına dair belirtiler bulunuyor gibi görünüyor.

Araştırmacılar, bu durumun, analizin dışında bırakılan bağırsak kanserinin son evreleri dışındaki tüm hastalar için geçerli olduğunu tespit etti.

Korkutan Artış: Yüzlerce Kişiyi Etkisi Altına Aldı! Ölümler Bu Yıl Erken Başladı! Özellikle O İllerde Büyük Panik Var… Korkutan Artış: Yüzlerce Kişiyi Etkisi Altına Aldı! Ölümler Bu Yıl Erken Başladı! Özellikle O İllerde Büyük Panik Var…

Şu anda, bağırsak kanseri hastalarının yaklaşık %30'u tedaviden sonra nüks ediyor. Hollanda'daki son bulguların daha kapsamlı çalışmalarla doğrulanması durumunda, kahvenin bazı kanser hastaları için hayat değiştiren bir ilaç olarak tanınabileceği anlamına gelebilir.

Araştırma sonuçlarına göre, günde iki fincandan az kahve içen kolorektal kanser hastalarıyla karşılaştırıldığında, günde en az beş fincan kahve içenlerin, önümüzdeki altı yıl içinde hastalıklarının tekrarlama ihtimalinin %32 daha düşük olduğu belirlendi.

Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibine göre, aynı zaman diliminde, bir hastanın ne kadar kahve içtiği ile herhangi bir nedenden ölme riski arasında da gözle görülür bir bağlantı bulunuyor.

Hollanda'daki çalışma, kahve içmenin bağırsak kanseri hastalarında sadece hayatta kalma oranlarını değil, aynı zamanda hastalığın nüks etme oranlarını da inceleyen ilk çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ