MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Bakü’den yapılan açıklamada entegrasyon sürecinin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde Azerbaycan Anayasası, kanunları ve uluslararası yükümlülükleri esas alınarak yürütüleceği vurgulandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Karabağ'daki Ermeni sakinlerin, din ve inanç özgürlüğüne sahip olacaklarını ve dillerini kullanabileceklerini bildirdi.

Hollanda'da "Ulusal Değirmen Günü"nde 700 değirmenin kapıları ziyaretçilere açıldı Hollanda'da "Ulusal Değirmen Günü"nde 700 değirmenin kapıları ziyaretçilere açıldı

Söz konusu açıklamaya göre,

Kültürel ve Dini Özgürlükler: Ermeni sakinler, kendi kültürlerini koruma ve geliştirme hakkına sahip olacaklar. Ayrıca, din ve inanç özgürlüğüne sahip bulunacaklar ve dillerini kullanabilecekler.

Vergi ve Gümrük Teşvikleri: Ermeni sakinlere vergi ve gümrük imtiyazlarını içeren bir teşvik paketi uygulanacak. Bu, bölge ekonomisinin canlandırılmasına katkı sunacak.

Yerel Yönetim: Bölgede Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın özel temsilcisi aracılığıyla yönetim sağlanacak. Ayrıca, bölgede belediyeler kurulacak ve seçimler düzenlenecek.

Asayiş ve Güvenlik: Bölgenin asayişi Azerbaycan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanacak. Ermeni sakinler, Bakanlık bünyesinde personel olarak alınabilecekler.

Altyapı Geliştirmesi: Fiziki ve sosyal altyapının (eğitim, sağlık, enerji, gaz, su, yol, iletişim) belirli bir süre içinde ülkenin ortalama gösterge seviyesine getirilmesi planlanıyor.

Para Birimi ve Çiftçilere Destek: Bölgede Azerbaycan'ın ulusal para birimi olan manatın kullanılması sağlanacak ve Ermeni çiftçilere sübvansiyon verilecek.

Kültürel Miras: Ermeni sakinlerin anıtları devlet tarafından korunacak, bu da kültürel mirasın muhafaza edilmesini amaçlıyor.

Gucci’nin Ermeni mankeni Azerbaycan’a saldıracakmış! Gucci’nin Ermeni mankeni Azerbaycan’a saldıracakmış!

Ermeni terör örgütü VoMa nedir ve İran’ın Karabağ politikası ne olabilir? Makale: Ermeni terör örgütü VoMa nedir ve İran’ın Karabağ politikası ne olabilir?

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)