İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile yaptığı görüşme hakkında konuştu. Zorlu, 'CHP Genel Başkanı, TBMM'de grubu olan bir partiyi cumhurbaşkanı adayı olarak ziyaret ediyor. Biz bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Esas olan hassasiyetlerimizin devamını sağlayabilmektir. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz' dedi.

“ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Zorlu, Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 'Biz bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz. Bunu milletimize taahhüt ediyoruz. İYİ Parti milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlayacak yegâne çimentodur. Bu işlevini ilelebet sürdürecektir' ifadelerini kullandı.

“HDP ALTILI MASADA YOK” DEMİŞTİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında HDP’nin altılı masada yer almadığını belirterek 'O masada defalarca iddia edildiği gibi, HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor' demişti.

BAKANLIK VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile temas kurmasını saygıyla karşılayacaklarını ifade eden Akşener, 'Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ali Aydın