İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

Bu olay, TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) içerisinde meydana geldi. İddialara göre, aynı okulda eğitim gören gençler arasında başlayan bir sosyal medya tartışması, kısa sürede yüz yüze bir çatışmaya dönüştü.

Olayın nasıl başladığı tam olarak bilinmemekle birlikte, tartışmanın büyümesi üzerine gençler meseleyi konuşmak üzere buluştu . 

Video kayıtlarında, M.S. isimli genç bir grup tarafından hedef alınıp feci bir şekilde darp ediliyor. Saldırı sırasında M.S. defalarca tekme ve yumruklarla hedef alınıyor. Ayrıca, görüntülerde M.A.G. olarak adlandırılan başka bir gencin hakarete uğradığı ve küfürlere maruz kaldığı da işitiliyor.

Bu korkunç olayın bir diğer korkunç boyutu, saldırının videoya kaydedilmiş olması. Saldırganlar, bu dehşet anlarını görüntüleyerek daha sonra sosyal medyada paylaştı. Yetkililer görüntülerden hareketle olayla ilgili soruşturma başlatmış durumda.

Saldıraya uğraya M.S'nin hafif yaralarla olaydan kurtulduğu belirtildi

Kaynak: (İHA)