Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Bu nadir rastlanan vakayı doğrulayan avukat Anse Ghesquiere, dünya genelinde sadece 20 kişiye resmi olarak bu hastalığın teşhisi konulduğunu belirtti. Müvekkilinin üç doktor tarafından yapılan testlerin ardından bu rahatsızlığı olduğuna dair kanıt sunduğunu ifade etti.

Mahkeme, bu durumu göz önünde bulundurarak kanunen öngörülmeyen faktörlerin dikkate alınmasına karar verdi ve vatandaşın beraatine hükmetti.

Sputnik Türkçe’nin haberine göre, söz konusu şahıs, Nisan 2022'de polisin aracını durdurması ve alkolmetrede litre başına 0.91 miligram alkol tespit etmesi ve bir ay sonra da nefesinde 0.71 miligram alkol tespit etmesi üzerine mahkemeye çıkarılmıştı. Belçika'da yasal sınır, solunan havanın litresi başına 0.22 miligram olarak belirtiliyor.

Aynı şahıs 2019 yılında, hiç alkol almadığını iddia etmesine rağmen para cezası ve ehliyetine el koyma cezası almıştı.

Ancak, bu rahatsızlığından haberdar olmadığı ve aldığı cezaların artması üzerine tetkik yaptırdığı belirtiliyor.

Belçika'da yasal alkol sınırının üzerinde alkollü araç kullanma suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan bu vatandaşın hikayesi, nadir görülen bir metabolik rahatsızlığın hukuki sonuçlarını da beraberinde getiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ