Her Müslüman, Müslümanca düşünebilir mi?.. Şartlarına sahip değilse, düşünemez. Evet, Müslümanca düşünebilmenin temel şartları vardır:

Birincisi: Aklı gelişmiş ve eğitilmiş olacak.

İkincisi: Şeytan akıllılar Müslümanca düşünemez.

Ü çüncüsü: Müslümanca düşünebilmek için Nebevî nurla bakmak ve görmek gerekir.

Dördüncüsü: İslamı iyi bilmek gerekir.

Beşincisi: İslamı doğru olarak bilebilmek için Fırka-i Nâciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanı olmak, bunun eğitimini almış olmak gerekir.

Altıncısı: Geniş genel kültüre sahip olmak gerekir.

Yedincisi: Bilge olmak gerekir.

Sekizincisi: Genel mantık ve İslam mantığı bilmek gerekir.

Dokuzuncusu: Aksiyonla ilgili bilgileri hayata dosdoğru uygulamak gerekir.

Onuncusu: Sayıları çok az olan bir mürşid-i kâmilden, veya onun icazetli bir halifesinden/vekilinden el almış olmak gerekir.

Müslümanca düşünebilmek; Zor iş; Bu saydığım şartlara sahip olmayanlar ne yapsınlar?.. Düşünebilenlere tâbi olsunlar, kendi yetersiz kafalarıyla ahkam kesmesin, yorum yapmasınlar.

Aksi takdirde anarşi ve kaos zuhur eder, İslam dünyası zelil ve perişan olur.

***

Katoliklerin Papası oluyor da Müslümanların Halifesi niçin olamazmış?

***

Bir gram doğru fikir, doğru yorum bir ton yanlış ve sapık düşünceden, yanlış yorumdan hayırlıdır.

***

Onların gözleri vardır, görmezler; Kulakları vardır, işitmezler; Akılları vardır, anlayıp idrak etmezler; Kimdir bunlar? Hepimiz ibret aynasına bakalım;

***

İslam düzeni ile küfür düzeni arasındaki farkı bilmeyenlerin İslam`dan bahsetmeleri ne büyük rezalet ve faciadır.

***

Akılları apış aralarında veya işkembelerinde olan sefil zombiler;

***

Kendime iyi dediğim anda iyi olma şansını yitireceğimi iyi bilmeliyim.

***

Ikınarak düşünenleri bırak, fikir ve görüşleri sünuhat olanlara bak.

***

Kur`anı okumak, ezberlemek, Kur`an edebiyatı yapmak başka şeydir, anlamak başka şey. Sen hem ezberle, hem oku, hem de doğru olarak anlamaya çalış. Bunun için rabbanî müfessirlere muhtaçsın. Kur`anı kendi re`y ve hevalarıyla tefsir edenlerin küfre düşeceği bildirilmiştir.

***

Hiçbir kâmil mürşid bir cemaatin, bir tarikatın, bir meşrebin tekeline alınamaz. Bütün mürşid-i kâmiller İslam ve Ü mmet büyüğüdür. Onları tarikat veya cemaat büyüğü olarak gösterenler, onları anlamamış ham ve yetersiz kişilerdir.

***

Lokanta, doktor, terzi, berber tarif edilir gibi, mürşid-i kâmil tarif edilmez. Onlara ulaşmak nasip ve istek meselesidir.

***

Benim şeyhim çok yüksek, öteki şeyhler çok alçak diyen ahmağı geçiverelim;

***

Tarikat İslam ahlakı ve edebi demektir. Ahlaksız ve edepsiz kişiden tarikatlı Müslüman olmaz, holigan tarikatçı olur.

***

'Başımıza gelenler nedir, hiçdertten kurtulmuyoruz, tokat üzerine tokat yiyoruz' diyen kişiye: Acele etme. Daha Sultan Abdülazizin ahı çıkmadı. Sırada Sultan Abdülhamid`in, Sultan Vahdettinin, son Halife Abdülmecid efendinin ve daha nicelerinin ahı var. Sabırlı ol biraz.

***

Bir beyinsize: İman, İslam, Kur`an, Sünnet, Şeriat, Ü mmet, İmamet düşmanı o adam nasıl iyi insan oluyor, hele bir anlatsana bana.

***

Namaz kılanların sayısı yüzde 10`un altına düşmüş. Peki, sosyolojik Müslüman olmayan, gerçek Müslüman olanların sayısı binde kaçtır acaba?

***

O lüks otelde, bir fincan ikindi çayı, yanında bir dilim pasta 100 liraymış. Cehennem ateşi gibi yakıcı bir fiyat.

***

Alnı, ömründe bir kere secdeye varmamış o adam, Müslümanlara öğüt veriyor. Kılavuzu şeytan olanın varacağı yer Cehennemdir.

***

Bir yığın masraf etmiş, uçağa binip o şehre gitmiş, o acayip lezzetli yemeği yemiş, akşam uçağı ile dönmüş; Tencere kafalı yedi mideli herif!

***

Uydurmuyorum, olmuş gerçek vak`adır. Kadının biri, 'Kafamı kızdırmasınlar, herkesin ortasında soyunurum, hayat kadını bile olurum ben!..' diye haykırmış; İslam feministlerine: Haydi cesaretiniz ve vicdanınız varsa bu bayanı kınasanıza;

***

Müslümanların senede iki dinî bayramları var. Azgınlara her gün bayram.

***

Çocuklarını iyi insan, iyi Müslüman olarak yetiştiren, onları ahlaklı ve faziletli olmaları için bütün tedbirleri alan, onlara Ehl-i Sünnet akaidini öğreten, beş vakit namaz kıldıran anne babalara müjdeler olsun. Onları fasık facir ahlaksız yetiştirenlere de yazıklar olsun.