Kaza, tarım işçilerini taşıyan minibüsün, Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Manisa’ya gitmek üzere yola çıktıktan sonra, navigasyon cihazının yanlış yönlendirmesi sonucu Adana’ya varması ve yanlış bir yola girmesiyle gerçekleşti.

A W187545 03

Kaza sonrası çevredekilerin ihbarıyla olay yerine ulaşan polis, sağlık ve itfaiye ekipleri, yangını söndürdü ve yaralıları hastanelere sevk etti. İlk incelemelerde 3 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı belirlendi. Hastanede bir yaralının daha vefat etmesiyle ölü sayısı 4’e yükseldi.

A W187545 01

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

Kazanın Detayları ve Soruşturma

Kazanın detaylarına göre, sürücü yolu bilmediği için navigasyon cihazını kullanıyordu. Yakıtı biten minibüs, bir akaryakıt istasyonuna girdiğinde yanlış yola sapmış. Doğru yola dönmeye çalışırken, minibüsün arkasındaki römork nedeniyle virajı alamayarak uçuruma yuvarlanmış. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, jandarma tarafından gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı.

A W187545 09

Kaynak: İHA