Kızılcık Meyvesi, Antioksidan Zengini
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, yağlı karaciğer hastalığının metabolik disfonksiyon ile ilişkili olduğunu ve dünyada her 4 kişiden birinde görüldüğünü söyledi. Bu hastalığın tek tedavi yönteminin yaşam tarzı değişikliği olduğunu vurgulayan Bayram, kızılcık meyvesinin de bu süreçte destekleyici bir rol oynadığını ifade etti. Bayram, “Kızılcık meyvesi, içerdiği antosiyaninler ve diğer bileşikler sayesinde çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar, vücutta oksidatif stresi azaltarak yağlı karaciğer hastalığının ilerlemesini önler” dedi.

Kizilcik Nedir Faydalari 4 One Cikan

Kızılcık Meyvesi, Vücut Ağırlığı ve Yağlanmayı Azaltıyor
Bayram, kızılcık meyvesinin yağlı karaciğer hastalığı üzerindeki etkisini değerlendirmek için 8 haftalık bir çalışma yaptıklarını anlattı. Çalışmada, yağlı karaciğer hastalığı olan ve olmayan 5 farklı gruba ayrılan katılımcılara, diyet tedavisi ve kızılcık meyvesi verildiğini ya da verilmediğini söyledi. Bayram, “Çalışma sonunda, kızılcık meyvesi alan gruplarda vücut ağırlığı, vücut yağ oranı ve bel çevresi ölçümlerinde azalma gözlemledik. Bu azalma, diyet tedavisi ile birlikte kızılcık meyvesi alan grupta daha belirgindi. Ayrıca, ultrasonla yapılan karaciğer yağlanma ölçümlerinde de kızılcık meyvesi tüketen grupta önemli bir düzelme saptadık” diye konuştu.

0X0 O Hastalik Her 2 Kisiden 1Inde Goruluyor Caresi Ise O Meyve 1706183590259

Bayram, kızılcık meyvesinin yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyucu ve iyileştirici bir etkiye sahip olduğunu, ancak bunun tek başına yeterli olmadığını belirtti. Bayram, “Kızılcık meyvesi, diyet ve egzersiz ile birlikte kullanıldığında daha etkili olacaktır. Bu nedenle, yağlı karaciğer hastalığı olan veya risk altında olan kişilerin, sağlıklı bir beslenme ve yaşam şekli benimsemeleri gerekmektedir” dedi.

0X0 O Hastalik Her 2 Kisiden 1Inde Goruluyor Caresi Ise O Meyve 1706183600278

Kaynak: HABER MERKEZİ