Olay, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Fazla yükü taşıyamayan asansörün hareket etmesi sonucu korkunç bir durum ortaya çıktı.

Asansörün Taşıma Kapasitesinin Üstünde Yük Aldı

İddiaya göre, yurda ait asansörün taşıma kapasitesinin üstünde yük alması sonucu bir kat aşağıya doğru hareket etti ve zemine düştü. Bu kritik anlarda içeride bulunan kız öğrenci büyük bir panik yaşadı.

AW061480_01

Kız Öğrencinin Sıkıştığı An

Panikleyen kız öğrenci, asansörün hareket etmesiyle birlikte dışarı çıkmak istedi. Ancak, bu sırada duvarla asansör arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Olayın İhbarı ve Olay Yerine Müdahale

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kız öğrencinin hayatını kaybettiğini belirledi.

AW061480_06

İtfaiye ekiplerinin titiz çalışmalarının ardından öğrencinin cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Asansörde bulunan diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

AW061480_02

Öğrenci Topluluğundan Tepkiler

Olayın duyulmasının ardından kız ve erkek öğrenciler, duruma büyük bir üzüntü ve tepki gösterdi. Yurt önünde toplanan öğrencilere bölgeye gelen yetkililer tarafından sakinleştirme çalışmaları yapıldı. Yaşanan olay sonrasında, bölgede artırılmış güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kız Öğrencinin Kimliği

Hayatını kaybeden kız öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Zeren Ertaş olduğu tespit edildi.

Aileye Acı Haber Verildi

Kız öğrencinin ailesine acı haberin verildiği öğrenildi.

Kaynak: (İHA)