Veliaht Prensesler: Tahtın Geleceği

Monarşilerde, genellikle veliaht denildiğinde akla hemen prensler gelir. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde durum farklıdır. Babalarından sonra tahtı devralmaya hazırlananlar, kral ile kraliçenin erkek çocukları değil, kız çocuklarıdır. İşte geleceğin Avrupa kraliçeleri olarak adını tarihe yazdıracak birkaç prenses:

66112Abf3F75150Bab8F5432

İsveç Prensesi Victoria

46 yaşındaki İsveç Prensesi Victoria, İsveç Kralı ile Kraliçesi’nin en büyük çocuğudur. Erkek kardeşi olmasına rağmen, ailenin ilk doğan çocuğu olduğu için ülkesindeki yasalar gereği babasından sonra tahta geçecek. Victoria, İsveç’in dördüncü “egemen” kraliçesi olacak ve 1720’den bu yana tahta geçen ilk kadın veliaht olarak tarihe geçecek. Kocası Daniel ise sıradan biri ve eski spor hocasıdır. Onunla evlendikten sonra “prens” unvanını almıştır. İsveç için Victoria’dan sonra da yine bir kadın olan Prenses Estelle sırada. Estelle, şu anda 12 yaşında ve annesinden sonra ülkesinin tahtına oturacak.

66112B013F75150Bab8F5434

İspanya Prensesi Leonor

İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia’nın büyük kızı Prenses Leonor, Asturias Prensesi unvanını taşımaktadır. Geçen yıl 18 yaşına giren Leonor, gelecekte ülkesine bütün benliğiyle hizmet edeceğine yemin etti. Daha önce askerlik görevine başlayan Leonor, dünyanın en çok ilgi çeken kraliyet ailesi üyelerinden biri olarak bilinmektedir. Annesi Letizia, eski bir TV muhabiri ve spikerdir ve artık İspanya Kraliçesi olarak görev yapmaktadır.

66112B5B3F75150Bab8F543A

Norveç Veliaht Prensesi Ingrid Alexandra

Veliaht Prens Haakon ile halktan bir aileden gelen eşi Mette Marit’in en büyük çocuğu olan Ingrid Alexandra, Norveç’in gelecekteki kraliçesi olarak adından söz ettirecek. Ingrid Alexandra, 2022 yılında diğer kraliyet ailesi üyeleri arasında 18 yaşına girmiş ve uluslararası arenada büyük ilgi görmüştür.

66112Ba13F75150Bab8F5441

ANNESİNİN GEÇMİŞİ SKANDAL OLARAK NİTELENDİRİLMİŞTİ: İşin ilginç yanına gelirsek... Ingrid Alexandra'nın annesi Mette Marit de halktan bir aileden geliyor. Üstelik onun gelin gittiği Norveç kraliyet ailesi tarafından da halk tarafından da benimsenmesi epey zaman aldı. Dışarıdan bakıldığında kusursuz görünen bu aile, bundan 22 yıl önce tarihlerinin en çalkantılı dönemlerinden birini yaşadı. Bunun nedeni de tahtı devralacak olan Prens Haakon'un eş olarak seçtiği kişiydi. Mette Marit'in evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu vardı. Bu yüzden önce Haakon'un ailesinden de halktan da tepki gördü. Ama artık prensler, kendileri gibi "mavi kanlı" olmasa da yani başka bir kraliyet ailesinden gelmese de halktan kadınlarla hayatlarını birleştirebiliyor. Bunun birçok örneği de var, İsveç'te, İspanya'da ve İngiltere'de. Üstelik Prens Charles ve Prens Harry örneğinde olduğu gibi bir prens, daha önce evlenip boşanmış bir kadınla da evlenebiliyor artık.

66112Bff3F75150Bab8F5446

Belçika: Elisabeth

Belçika Kralı 2. Albert ile Kraliçe Mathilde’nin en büyük çocuğu olan Elisabeth, gelecekte Belçika kraliçesi olacak. Annesi Mathilde, soylu bir aileden geliyor ve Belçika’nın ilk Belçika doğumlu kraliçesi olarak görev yapıyor. Elisabeth, askerlik hizmeti yapmasıyla da diğer dikkat çekiyor.

Hollanda: Catharina Amalia

Hollanda Kralı Williem Alexander ile Kraliçe Maxima’nın en büyük kızı olan Catharina Amalia, ülkesinin gelecekteki kraliçesi olacak. Babasının tahtına geçme hakkı onun, çünkü en büyük kızı. Annesi Maxima, Arjantinli bir aileden geliyor ve Hollanda Kraliçesi olarak büyük bir popülerlik kazanmış durumda.

66112C663F75150Bab8F544C

Danimarka: Prens Christian

Danimarka Kralı Frederik ile Kraliçe Mary’nin en büyük çocuğu olan Prens Christian, gelecekte tahtı devralacak. Annesi Mary, Avustralyalı bir aileden geliyor ve kraliçe olarak görev yapıyor. Prens Christian, uluslararası arenada da dikkat çekiyor.

66112Ce43F75150Bab8F5458

Monako

İkizlerin dünyaya gelmesiyle Monako Prensliği'nin veliaht sorunu da çözülmüş oldu. Monako Prensesi Charlene'in de eski bir olimpik yüzücü olduğunu ve Zimbabwe'de dünyaya geldiğini hatırlatalım. Yani o da sıradan bir ailede dünyaya gelen ama sonra "yakışıklı prensin" gönlünü çalan prenseslerden.

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

66112D673F75150Bab8F5460

66112D833F75150Bab8F5463

Kaynak: HABER MERKEZİ