Yapılan değişikliklerle birlikte ilan sitelerinde şişirilmiş fiyatlara yer verilemeyeceğini ve ikinci el motorlu kara taşıtları veya taşınmaz ilanı vermek isteyenlerin sahte hesaplar üzerinden ilan veremeyeceğini belirten Bakan Bolat, bu düzenlemelerin 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe gireceğini ifade etti.

arac-ve-konut-piyasasi-2

Bolat, bu yeni düzenlemelerin piyasanın denetlenmesini sağlayarak adil ve istikrarlı bir şekilde satışların ve alışların düzenlenmesini amaçladığını söyledi.

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

arac-ve-konut-piyasasi-5

Ayrıca, otomobil piyasasında stokların ortaya çıktığını ve teslimat sürelerinin önemli ölçüde kısaldığını belirten Bakan, bu durumun ikinci el araçlarda fiyatların yüzde 15'e varan düşüşlere yol açtığını ve birinci el sıfır araçlarda da yüzde 10-20 arasında indirim kampanyalarının başladığını ekledi.

arac-ve-konut-piyasasi-3

Otomotiv piyasasında rekabetin arttığını ve normale dönmenin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bolat, alıcılar ve satıcılar için anormal uygulamaların artık ortadan kalktığını ve bu sayede piyasanın daha sağlıklı bir hale geleceğini belirtti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)