Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Gülfer Kurt, Eskişehir’de yaşıyordu. Pandemi döneminde kilo almaya başladığını fark etti. Kilo vermek için çeşitli yöntemler denedi. Ancak hiçbir işe yaramadı. Bir dâhiliye doktoruna gittiğinde, karın bölgesinde büyük bir kitle olduğunu öğrendi. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kurt, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde yapılan testlerin ardından 8 Aralık Cuma günü ameliyata alındı.

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (5)

Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Gülfer Kurt’un karın bölgesinden, 7 kilo 390 gram ağırlığında, 35 santimetre boyunda ve 85 santimetre çevresinde bir kitle çıkarıldı. Bu kitle, operasyonu gerçekleştiren doktorlar dâhil bütün herkesi şok etti.

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (3)

KİLO VERMEYE ÇALIŞIRKEN VÜCUDUNDA KİTLE OLDUĞUNU ÖĞRENEN KADININ MUTLULUĞU

Ameliyatın ardından gözlem altına alınan Gülfer Kurt, 2 gün gibi kısa bir sürede ayağa kalkabildi. Kilo vermeye çalışırken vücudunda 7 kilo 390 gramlık kitle olduğunu öğrenen ve geçirdiği ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Gülfer Kurt, çok rahatladığını söyledi. “Yatmamda ve kalkmamda her türlü sıkıntı oluyordu, şuan nefes aldığımı hissediyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (4)

Gülfer Kurt, pandemi döneminde aldığı kiloları vermeye çalışırken karın bölgesinde büyük bir kitle ile karşılaştığını anlattı. Ameliyattan önce büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. Yatarken, dönerken, hareket ederken zorlandığını ve kendisini hamile gibi hissettiğini ifade etti. “Kilo problemim vardı, kilo vermek istiyordum ve dâhiliyeye gittim. Orada ultrasonsonucunda vücudumda büyük bir kitle olduğu söylendi. Doktorumuz Zafer beyi buldum. Buraya geldim ve işte sonuç bu. Geçen seneden beri şikâyetim vardı” dedi.

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (7)

KİTLE İYİ HUYLU BİR OVERKİST ÇIKTI

“Hastamız bize dış merkezden gönderilen bir hastaydı. Büyük batında bir kitleyle geldi. Biz bunun gerekli incelemelerini yaptık. Bunun iyi huylu bir overkist olduğu konusunda hemfikirdik. Testleri tamamlandıktan sonra ameliyat planımızı yaptık.”

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (2)

7 KİLO 390 GRAM AĞIRLIĞINDA KİTLE ÇIKARTILDI

“Tabii bu hastamızın ilginç olan tarafı, biz de uzun zamandır bu kadar büyük bir kitle çıkarmamıştık. Genç bir hastamızdı, göbek altı-üstü dediğimiz yerden büyükçe bir kesiyle çıkarmak durumunda kaldık. Yaklaşık 7 kilo 390 gram ağırlığında, 35 santim boyunda ve çevresi 85 santimetre civarındaydı. Büyükçe bir kitleyi çıkarttık. Tabii ki çıktıktan sonraki 24 saat takiplerimizde hastamız çok iyi sonuç verdi. Çabucak toparladı ve 2 gün içinde de ayağa kaldırıp mobilize hale getirdik.”

WhatsApp Image 2023-12-13 at 21.37.05 (1)

KÖTÜ HUYLU BİR KİTLE BEKLENMİYORDU

“Bunları iyi huylu overkitleleri olarak düşünüyoruz. Zaten kötü huylu bir kitlenin buralara kadar büyümesini pek beklemiyoruz. İlginç tarafı şu, genç bir hasta olması. Zayıflamaya çabalarken birkaç doktora gitmesi ve dâhiliye uzmanı tarafından tesadüfen tespit edilmesi. Hemen arkasından zaten hızlı bir şekilde bize geldi.”

Kaynak: İHA