Dolar TL kurunda 28 lira bekliyor

Memiş, Borsa İstanbul’un 8464 puanda olduğunu belirterek, halka arz olmak için sırada bekleyen 80 şirketin borsanın uzun vadede olumlu bir görünüme sahip olduğunu gösterdiğini söyledi. Ancak kısa vadede kar satışları yaşanabileceğini düşünerek, borsada beklemede olduğunu ifade etti.Memiş, dolar endeksinin 106’nın altında olduğunu söyleyerek, dolar endeksi yükseldikçe doların dünyada değer kazandığını hatırlattı. Dolar TL kurunda ise 28 lira seviyesini beklediğini belirterek, “Bu hafta 27.78’e kadar çıktı ama sonra geri geldi." dedi. Memiş yıl sonunda 29.70 lira olmasını öngördüğünü de belirtti.

dolar-18

Euro TL kurunda toparlanma var

Memiş Euro TL kurunun toparlandığını belirterek, yükseliş için ayın 15'inden sonra daha iyi olacağını belirtti. Elimde TL olanların dolar yerine euro almasının daha mantıklı olacağını daha önceleri belirten Memiş, "Bu hafta da euroyu tavsiye ettim. Euro dolar paritesinde de yıl sonunda yukarı yönlü bir hareket bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

altin-1-2

Altında alım fırsatları devam ediyor

Altın piyasasında ise ons altının 1810 dolara kadar gerilediğinin altını çizen İslam Memiş, bu düşüşlerin iki hafta daha sürebileceğini belirtti. “Ons altında 1800 dolar destek seviyesi olarak görülüyor. Ons altında toparlanma zayıf ama 1880 doları aşarsa yükselişleri görebiliriz. Ons altında her düşüş alım için bir fırsat olarak görülmeli. Altın şu an değerinin altında ve ucuz duruyor” şeklinde konuştu.

Gram altının ise 1695-1703 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, “Gram altında ons altındaki düşüşler çok etkili olmuyor çünkü dolar TL kurunda yukarı yönlü bir baskı var. Gram altında 1700 liranın altındaki fiyatlar çok iyi alım fırsatları sunuyor ve bu yılın son alım fırsatları olabilir." dedi. Memiş, gram altını 1700 liranın altında alanların şanslı olduklarını belirtti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)