Karatay, ekmek yerine tüketilebilecek iki besini öneriyor: Zeytin ve ceviz.

Zeytin ve Cevizin Faydaları

organik_ic_ceviz

Yapay zekâ ile yapılmış veya yapılabilecek en ilginç şeyler! Yapay zekâ ile yapılmış veya yapılabilecek en ilginç şeyler!

Zeytin ve ceviz, içerdikleri sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını korur, kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, hafızayı geliştirir, depresyona karşı korur, kilo kontrolü sağlar, cilt sağlığına faydalıdır ve daha birçok fayda sağlar. Bu iki besin, aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan bazı vitamin ve mineralleri de karşılar. Özellikle omega 3, E vitamini, B grubu vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez gibi önemli besin öğeleri zeytin ve cevizde bol miktarda bulunur.

sah-siyah-zeytin-kahvaltilik-500-g--a1cecd

Bu kuş sürüsünün yaptıkları şaşırttı! Uçarken aniden durdular! Peki nedeni neydi? Bu kuş sürüsünün yaptıkları şaşırttı! Uçarken aniden durdular! Peki nedeni neydi?

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Keten tohumu ömrü uzatır, yaşlanmanıza izin vermez Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Keten tohumu ömrü uzatır, yaşlanmanıza izin vermez

Zeytin ve Ceviz Nasıl Tüketilmeli?

Zeytin ve ceviz, günlük beslenmemizin bir parçası olmalıdır. Sabah kahvaltısında, ara öğünlerde, salatalarda, yoğurtla veya peynirle birlikte tüketilebilir. Karatay, günde 5-10 adet zeytin ve 5-10 adet ceviz tüketilmesini öneriyor. Ancak, tuzlu zeytinlerden kaçınmak ve taze cevizleri tercih etmek gerekiyor. Ayrıca, ceviz ve zeytine alerjisi olanlar dikkatli olmalı ve doktorlarına danışmalıdır.

Bunlardan kendinizi koruyun! Alzheimer hastalığına sebep oluyor beyne hasar veriyor Bunlardan kendinizi koruyun! Alzheimer hastalığına sebep oluyor beyne hasar veriyor

Kaynak: HABER MERKEZİ