2015 yılında "PKK sizi tükürüğüyle boğar" söylemi ile gündeme yerleşen Van'ın DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkına Adalet Bakanlığı itiraz etti. İtirazı değerlendiren Van İl Seçim Kurulu mazbatanın AK Parti adayına verilmesini kararlaştırdı.

Van'da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 55,48 oyla DEM Parti adayı Abdullah Zeydan birinci çıktı. AK Parti adayı Abdulahat Arvas ise yüzde 27,15 ile ikinci oldu. Bu arada Adalet Bakanlığı'ndan itiraz gecikmedi. 2015 yılında PKK öven ve Türk halkına hakaret eden Zeydan'ın seçilme (memnu) hakkı elinden alındı. Bu durumda mazbatanın, AK Parti adayına verilmesi beklenirken Van İl Seçim Kurulu'ndan karar çıktı.

Beşiktaş'ta yangın faciasında can kaybı 29'a yükseldi Beşiktaş'ta yangın faciasında can kaybı 29'a yükseldi

MAZBATA AK PARTİ ADAYINA VERİLECEK

Kurul, DEM Parti Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına ve mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesine karar verdi.

Ünlü yapımcıya kâbusu yaşattılar: Bıçak zoruyla boş senet imzaladı! Ünlü yapımcıya kâbusu yaşattılar: Bıçak zoruyla boş senet imzaladı!

"PKK SİZİ TÜKÜRÜĞÜ İLE BOĞAR"

Abdullah Zeydan, 2015 yılında bir mitingde partililerine hitap ederken Türk halkını ve Türk askerini hedef alarak şunları söylemişti:

“PKK'yı Kürt halkının gücünü kimse test etmeye kalkışmasın. PKK Türkiye ve Orta Doğu'yu gül bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış hareketidir. Kürt halkını gücünü test etmeye kalkanlara buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Eğer PKK Türkiye'yi gül bahçesine çevirmek istemeseydi PKK'nın öyle bir gücü var ki PKK sizi tükürüğüyle boğar tükürüğüyle.”

Seçim işkencesi ağız dalaşı bitti: CHP’nin bir zaferi yok bu arada Seçim işkencesi ağız dalaşı bitti: CHP’nin bir zaferi yok bu arada

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

2022 YILINDA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Nefret kusan sözlerinin ardından tutuklanan Zeydan, partinin o zamanki adıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı hücreye konmuştu. 2022 yılında tahliye edilen Zeydan 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti tarafından aday göstermişti.

İşte Memleket Partisi’nin ilk kazandığı belediye başkanlığı! İşte Memleket Partisi’nin ilk kazandığı belediye başkanlığı!

Kaynak: HABER MERKEZİ