İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Batman’a gitmek üzere hazırlanan Anadolujet uçağı, iki yolcunun sigara içmek için bomba şakası yapması nedeniyle yaklaşık 10 saat rötar yaptı. Kalkış iptal edildi ve uçakta arama yapıldı. Herhangi bir şüpheli madde bulunamaması üzerine bomba şakası yapan iki kişi gözaltına alındı.

Uçak kalkmayınca bomba var dediler

Uçağın kalkış saati olan 07.35’i geçmesine rağmen hala hareket etmemesi üzerine iki yolcu aralarında sigara içmek için “Bomba var” diye konuşmaya başladı. Bu konuşmayı duyan bir başka yolcu durumu hemen görevlilere bildirdi.

Ekran görüntüsü 2023-11-06 180953

Uçakta bomba araması yapıldı

İhbar üzerine uçağın kalkışı iptal edildi ve tüm yolcular tahliye edildi. Uçakta bomba araması yapıldı ancak herhangi bir şüpheli madde bulunamadı. Bomba şakası yapan iki yolcu ise gözaltına alındı.

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Batman’dan gelen yolcular da mağdur oldu

Uçakta yapılan son kontrollerin ardından uçak saat 16.30’da Batman’a doğru havalandı. Bu arada, Batman’dan aynı uçakla İstanbul’a gelmek isteyen yolcular da seferin gecikmesi nedeniyle mağdur oldu. Batman’daki yolcular, gelen uçakla saat 17.00 civarında İstanbul’a ulaştı.

Kaynak: (İHA)