Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarında yeni bir uygulamaya geçileceğini duyurdu. Bu değişiklik, milyonlarca vatandaşın maaşına yaklaşık 2 bin lira daha az artış yapılacağı anlamına geliyor.

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

Ekran görüntüsü 2023-11-05 183657

MEMUR ZAMLARINDA REFAH PAYI UYGULAMASINA SON

TGRT Haber'den gazeteci Cem Küçük'e konuşan Bakan Şimşek, 14 yıldır uygulanan ve enflasyon farkının üzerine refah payı ekleme yöntemine son verileceğini belirtti. Buna göre, memur maaşlarına sadece enflasyon oranında zam yapılacak. Bu da, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından yaklaşık 2 bin lira kesintiye gidilmesine yol açacak.

Ekran görüntüsü 2023-11-05 183648

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ARTIŞ GÜNDEMDE

Emekli maaşları için ise farklı bir uygulama hayata geçirilecek. Hükümet, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira ve yakınında emekli aylığı alan vatandaşlar için seyyanen bir zam yapmayı planlıyor. Bu zam, tarihin en yüksek emekli zammı olabilir. Ancak, emekli aylığı belirli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlar için daha sınırlı bir artış yapılacak.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)