Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Köylü, ormanda karşılaştığı vaşak yavrusuyla 2 gün boyunca ilgilendikten sonra, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Küplüce köyünde yaşayan Birol Doğan, odun toplamak için gittiği ormanda, başta bir kedi zannettiği vaşak yavrusunu keşfetti. Annesinin öldüğü tahmin edilen vaşak, Doğan'ın peşini bırakmadı ve köye kadar geldi.

Doğan'ın annesi Hacer Doğan, vaşağın fotoğrafını çekip İstanbul'da yaşayan oğluna gönderdi. Oğlu vaşağın gerçekte vaşak olduğunu öğrenince, 2 gün boyunca ona süt ve tavuk eti vererek besledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekipleri bilgi aldıktan sonra köye gelerek vaşağı koruma altına aldı.

Birol Doğan, ilk başta kedi sandığı vaşağı, odun toplamak için gittiği ormanda bulduğunu belirtti. Vaşağın kendisini köyüne kadar takip ettiğini söyleyen Doğan, "Ormandan dönüşte peşime takıldı. Eve getirdim ve burada annemle bakmaya başladık." dedi.

Doğan, daha önce hiç vaşak görmediğini ifade ederek vaşağın sevimli olduğunu vurguladı.

Hacer Doğan ise oğlunun ormanda bulduğu vaşağı adeta bir çocuk gibi beslediğini söyledi. Daha önce hiç vaşak görmemiş olan Doğan, "Sırtı tam olarak bir aslana benziyor. İlk gördüğümde çok şaşırdım ve bırakmadım. 2 gün boyunca süt ve tavukla besledim." şeklinde konuştu.

Vaşağı çok sevdiğini ifade eden Doğan, onu öptüğünü ve onunla ayrılacak olmanın üzücü olduğunu dile getirdi.

Köylülerin cep telefonlarıyla vaşağı kaydetmesi sırasında söyledikleri diyaloglar, insanları güldürdü. Vaşağın bir süre rehabilitasyon merkezinde koruma altında tutulacağı, daha sonra doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.

Kaynak: (AA)