Pişirme kağıdı, fırında yaptığınız yemeklere hem lezzet katmak hem de tepsilerinizi kolayca temizlemek için harika bir malzemedir. Ancak pişirme kağıdının sadece fırında değil, başka pek çok yerde de işinize yarayabileceğini biliyor muydunuz? Pişirme kağıdıyla yapabileceğiniz bazı pratik alanlar...

Krom muslukları parlatmak

Mutfak veya banyonuzdaki krom musluklar zamanla eskimiş ve matlaşmışsa, bunları pişirme kağıdıyla hafifçe ovup eski parlaklıklarına kavuşturabilirsiniz. Sadece musluğu çizmemeye dikkat edin.

Ütü tabanını pürüzsüzleştirmek

Ütünüzün tabanında yapışkan lekeler varsa, bunları pişirme kağıdının üzerine biraz tuz serpip ütüyle geçerek temizleyebilirsiniz. Böylece ütünüzün tabanı pırıl pırıl olacak.

pisirme-kagidi-1

Kesme tahtasını hijyenik tutmak

Aynı kesme tahtasında hem et hem de sebze kesmek istiyorsanız, hijyen açısından pişirme kağıdından faydalanabilirsiniz. Kesme tahtasının üzerine pişirme kağıdı serip keseceğiniz gıdayı üzerinde doğrayın. Böylece kesme tahtasının üzerindeki gıda kalıntıları birbirine karışmayacak.

Evcil hayvanınızı sakinleştirmek

Evcil hayvanınız hava şartlarından dolayı huysuzlanıyorsa, onu rahatlatmak için pişirme kağıdını elinize alarak tüylerini okşayabilirsiniz. Bu sayede tüylerindeki statik elektriği gidermiş olacak ve evcil hayvanınız daha sakin olacak.

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Yerleri daha iyi silmek

Yerleri silerken tozların uçuşmasını ve paspasınızın çabuk kirlenmesini önlemek için paspasınıza pişirme kağıdını sarabilirsiniz. Böylece hem paspasınız daha uzun süre temiz kalacak, hem de tozların havaya karışmasını engellemiş olacaksınız.

Mutfağı yağdan arındırmak

Mutfak dolaplarının en üst rafları yağlanma ve tozlanma gibi istenmeyen durumlara maruz kalabilir. Bu durumu önlemek için pişirme kağıdını rafların üzerine serin. Birkaç ayda bir değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Sıkışmış fermuarları açmak

Çantanızda, ceketinizde veya başka bir eşyanızda fermuar sıkıştığında, bunu düzeltmek için önce pişirme kağıdıyla ovmayı deneyin. Bu şekilde fermuarın kayganlaşmasını ve açılmasını sağlayabilirsiniz.

pisirme-kagidi-2

Islanan fotoğrafları korumak

Islanan bir fotoğrafınız varsa, hemen üzerine pişirme kağıdı koyarak suyunu çekin ve su lekesi bırakmasını önleyin.

Mikrodalga fırında kullanmak

Mikrodalgada yemek ısıtırken etrafına parçaların dağılmasını istemiyorsanız, yemek tabağının üzerine pişirme kağıdı koyarak bunu engelleyebilirsiniz.

Mumları saklamak

Mumları pişirme kağıdıyla sararak erimelerini ve renklerinin başka eşyalara bulaşmasını önleyebilirsiniz.

Editör: Melek Aydın