Gözaltına alındı ve sınır dışı edildi

Bark’ın iddiaları üzerine gözaltına alınan muavinin sınır dışı edildiği bildirildi. Otobüs firması ise iddiaları reddederek, kadrosunda yabancı uyruklu bir muavinin çalışmadığını ifade etti.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

Istanbul Yolcu Otobusunde Taciz Iddias 40973 (1)

Erkek arkadaşından yardım istedi

11 Nisan’da meydana gelen olayda, Bark’ın tacize uğradığı anları fotoğraflayarak erkek arkadaşına gönderdiği ve yardım istediği belirtildi. Erkek arkadaşı durumu otobüs firmasına bildirdi.

Otobüsün Antalya’da mola vermesi üzerine Bark, polis merkezine giderek şikayetçi oldu ve şüpheli muavin polis eşliğinde merkeze alındı.

I S T A N B U L Y O L C U O T O B U S U N D E T A C I Z I D D I A S 40973

Taciz anı

Kardelen Bark, taciz anını ve yaşadığı şoku detaylı bir şekilde anlattı. Olayın şokunda olduğu için tepki veremediğini, ancak sonrasında yaşananları fotoğraflayarak delil topladığını ve erkek arkadaşından yardım istediğini dile getirdi.

"SESİMİ ÇIKARMASAM BİR YAPTIRIM UYGULANMAYACAĞINA EMİNİM"

Kardelen Bark, erkek arkadaşının otobüs firmasıyla iletişime geçmesinin ardından, diğer muavinin yanına gelerek yaşanan olayı sorduğunu ve çektiği fotoğrafı gösterdiğini anlattı. Bu gelişme üzerine şüpheli M.A., otobüsün ön kısmına alındı. Bark, seferin aksamaması adına Antalya’ya kadar yolculuk ettiklerini, Antalya otogarında polise teslim olduklarını belirtti. Şüphelinin 16 yaşında ve yabancı uyruklu olduğunu orada öğrendiğini vurgulayan Bark, “Türkiye’de kaydı yok. Bu kadar büyük bir firmada nasıl böyle bir insan çalıştırabiliyorlar? Bizim psikolojimizi bozmaya nasıl bu kadar hak tanıyabiliyorlar?” diye sordu.

Istanbul Yolcu Otobusunde Taciz Iddias 40973 (2)

Bark, olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu, erkek arkadaşının kendisini İstanbul’a getirdiğini ifade etti. “Ne toplu taşımaya binebiliyoruz, ne şehirlerarasında yolculuk yapabiliyoruz, ne yolda yürüyebiliyoruz,” diyerek yaşadığı travmayı dile getirdi. Bark, sözlü tacizin üstesinden gelmiş gibi göründüklerini ancak artık herkesin istediği yerde tacizde bulunmaması gerektiğini vurguladı. “Ben sesimi çıkarmasam halen bir yaptırım uygulanmayacağına eminim,” diyerek otobüs firmasına dava açma hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çağrısı

Kardelen Bark, “Yanımızda bir erkek olmadan hiçbir şey yapamayacak mıyız?” diyerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çağrıda bulundu. “Biz neden artık bu ülkede rahat bir şekilde yürüyemiyoruz bile,” diyerek yaşananları eleştirdi.

“Hiçbir Kadının Bunu Yaşamasını İstemiyorum

Bark, sosyal medyada paylaşım yapmasının nedenini, “Bir şekilde sesimi duyurmam gerekiyordu,” diyerek açıkladı. Her kadının hayatında en az bir kere tacize uğradığını düşündüğünü ve bunun son olmasını istediğini belirtti. “Ses çıkarmak zorundaydım,” diyerek sesini çıkarmayan birçok insan olduğuna dikkat çekti ve bu durumun son bulmasını istediğini ifade etti. Bark, olay sonrası otobüs firmasından herhangi bir özür ya da dönüş almadığını söyledi.

Kaynak: DHA