Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Sırt çantalı bir İngiliz gezgin, Tayland'ın kötü şöhretli Ölüm Adası'nda ölü bulundu. 31 yaşında olduğu sanılan turist, uzun süredir birlikte olduğu kız arkadaşıyla barda gezinirken kaybolmuştu. Çiftin, İngiliz kaybolmadan önce 18 Mart'ta Koh Tao adasında diğer tatilcilerle birlikte sarhoş olduğu anlaşılıyor.

Ceset ertesi öğleden sonra Roctapus dalış merkezinin dışındaki sığ su drenaj hendeğinde bulundu. Tayland polisi, cesedin bulunmadan birkaç saattir orada olduğuna ve telefonunun kaybolduğunu düşünüyor.

İngiliz gazetelerinden The Sun’un konuyla ilgili haberine göre, yerel bir polis şefi söz konusu davanın "hala açık" olduğunu ancak herhangi bir tutuklama yapmadıklarını söyledi. Otopsi sonuçlarını beklediklerini iddia ediyorlar.

31 yaşındaki gezgin İngiliz, Eylül 2014'te Hannah Witheridge (23) ve David Miller (24)' in Koh Tao'da dövülerek öldürüldüğü yer olan Sairee Plajı yakınlarında ölü bulundu. Bölgedeki ölümler, adaya Ölüm Adası adının verilmesine neden oldu.

Yarbay Chokchai Suthimek, dedektiflerin İngiliz'in son ölümünün bir "kaza" olduğuna inandığını söyledi:

“Turistin gece yürüyüp küçük bir su kanalına düştüğünü düşünüyoruz. Ertesi gün polis gelip olay yerini kordon altına aldı ve bölgede inceleme yaptı. Adli tıp da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Ceset, detaylı inceleme için Surat Thani Hastanesi'nin adli tıp bölümüne gönderildi ve turistin ailesiyle koordinasyonun sağlanması amacıyla İngiltere Büyükelçiliği'ne bildirildi.

Dava hâlâ açık. Otopsiden gelecek raporu bekliyoruz. Kimse tutuklanmadı. Bunun bir kaza olduğunu düşünüyoruz.”

İngiliz ve kız arkadaşı, üzerinde 'Koh Tao Pub Crawl' yazısı bulunan, uyumlu siyah yelekler giyerken fotoğraflandı.

Etkinlik, adadaki Choppers Sports Bar tarafından düzenleniyor ve eğlenceye katılanlardan katılım ücreti 580 Baht (12,70 £).

Onun ölümü, on yıl önce Hannah ve David'in korkunç cinayetlerinin ardından adada gizemli bir şekilde ölen Batılı sırt çantalı gezginlerin acısını artırıyor. Her ikisi de 29 yaşında olan Burmalı  bar çalışanları Zaw Lin ve Wai Phyo,  işledikleri cinayetler nedeniyle 2015 yılında ölüm cezasına çarptırılmıştı. Yalnızca son on yılda adada bilinen en az 16 turist vakası yaşandı, ancak çok daha fazlasının olduğu tahmin ediliyor.

TAYLAND'IN ÖLÜM ADASI'NDA TURİSTLER BÖYLE ÖLÜ BULUNMUŞTU:

Ölüm Adası ismine yol açan en dikkat çekici vakada, Hannah ve David, 2014 yılında Koh Tao'daki Sairee Plajı'nda ölü bulundu.

İkisi de dövülerek öldürülmüştü.

Ölen kişinin kimliğinin bilindiği ve resmi kefaretin belirsiz olduğu veya tartışmalı olduğu diğer durumlar şunlardır:

44 yaşındaki İsviçreli turist Hans Peter Suter, Kasım 2014'te Chumphon eyaletinin Lang Suan bölgesindeki Talay Ngam plajında karaya çıkmadan önce Koh Tao'da kaybolmuştu.

Ailesi ve arkadaşları, Tayland hükümetinin güçlü yüzücünün boğulduğu yönündeki açıklamasına inanmıyor.

Derby'den 25 yaşındaki Nick Pearson, Witheridge ve Miller'ın öldürülmüş olarak bulunmasından sadece iki ay sonra, bir aile tatili için adayı ziyaret ettikten sonra Koh Tao açıklarında denizde ölü bulundu.

Nick'in ailesi onun Aralık 2014'te öldürüldüğünü iddia ediyor.

Güney Londra'nın Orpington şehrinden 23 yaşındaki Christina Annesley, Ocak 2015'te adada öldüğünde Güneydoğu Asya'da dört aylık bir gezi yapıyordu.

Bir İngiliz adli tabip ölümle ilgili Tayland bulgularını kabul etmeyi reddetti.

Fransa'dan 29 yaşındaki Dmitri Povse, Ocak 2015'in başında Koh Tao'daki Ta Chin Bungalow'un balkonunda tavana asılı halde bulundu.

Elleri arkadan bağlıydı, bu da eylemi kendisinin gerçekleştirmemiş olabileceğini gösteriyordu ancak yerel polis bunu intihar olarak değerlendirdi.

23 yaşındaki Rus turist Valentina Novozhyonova, Şubat 2015'te Koh Tao'da kaybolmuştu. Güçlü bir yüzücüydü ve yarışlara katılmış ancak bulunamamıştı.

Wight Adası'ndan 26 yaşındaki Luke Miller, Ocak 2016'da Sairee Beach Koh Tao'daki Sunset Bar'ın yüzme havuzunda ölü bulundu.

Polisin ailesine ölmeden önceki gece bir barda saldırıya uğradığını söylediği ve otopsi incelemesinde kafa travması bile tespit edildiği söyleniyor ancak Tayland polisi onun boğulduğuna karar verdi.

Tüplü dalış eğitmeni Jean Francois Lout (46), 14 Mart2016'da çalıştığı Koh Tao açıklarında bir teknede ortadan kaybolmuştu.

Cesedi iki hafta sonra anakaradaki Surat Thani eyaletindeki bir okulun arkasına atılmış halde bulundu.

Belçikalı sırt çantalı gezgin Elise Dallemagne (30), 27 Nisan 2017'de Koh Tao'da ormandaki bir ağaca asılı halde ve yarısı kertenkeleler tarafından yenmiş halde bulundu.

Ölüme giden günlerde bavulunun bir tekneye binmesi de dahil olmak üzere bir dizi gizemli olay keşfedildi, ancak Taylandlı yetkililer onun kendini öldürdüğüne karar verdi.

Annesi Michele van Egten, Elise'in öldürüldüğünden emindir ve polis, katilin kimliğini gizlemeye çalışmaktadır.

Moldovalı 33 yaşındaki Alexandr Bucspun, 11 Ekim 2018'de Koh Tao'daki Had Sai Ree plajı açıklarında denizde ölü bulundu. Polis onun nasıl öldüğünü hiçbir zaman öğrenemedi.

47 yaşındaki Bernd Grotsch, Haziran 2018'de Koh Tao'nun Mae Haad bölgesindeki ormanın derinliklerindeki evinde ölü bulundu. Yerel pazardaki yerel hakimiyete meydan okuyan bir motosiklet kiralama işi kurmuştu.

Polis, ailesinin inanmadığı bir teori olan kalp yetmezliğinden öldüğünü iddia ediyor. Polisin otopsi raporlarını vermeyi reddettiğini ve bulgulara inanmadıklarını söylüyorlar.

Arjantinli 39 yaşındaki Rocio Leticia Gomez, Aralık 2018'de Koh Tao'daki ilk tüplü dalışında kaybolmuştu. Yüzeye çıkarıldı ancak birkaç gün sonra öldü. Arkadaşları soruşturma yapılması için baskı yaptı ancak herhangi bir işlem yapılmadı.

Multi milyoner otel sahibi Rakeshwar Sachathamakul (59) ve eşi Anshoo (55), Haziran 2021'de Koh Tao'daki tatil beldesine giriş yaptıktan saatler sonra bir otelin yüzme havuzunda yüzerken ölü bulundu.

Polis, zengin çiftin öldüğü gün lüks otelin CCTV kameralarının "çalışmadığını" söyledi.

48 yaşındaki Neil Giblin, 18 Ocak 2023'te ölü bulundu. Sağlıklı ve oldukça deneyimli tüplü dalgıcın ölümüyle ilgili koşullar bir sır olarak kaldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ