TBMM Genel Kurulu, yerel seçimlerin ardından verdiği aranın sona ermesiyle 16 Nisan Salı günü tekrar çalışmalarına başlayacak. Bu dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Nisan Çarşamba günü parti grubu toplantısına katılması öngörülüyor.

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle ara verilen Genel Kurul çalışmaları, 16 Nisan Salı günü tekrar başlayacak. Haftalık gündemde, enerji sektöründe yapılan düzenlemeleri içeren bir kanun teklifi ele alınacak.

Enerji alanında kanun teklifi

Teklife göre, yerli üretim ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak LNG olarak uluslararası piyasalarda satılabilecek.

Enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bedellerinin yüzde 30'unu geçmemek üzere en fazla 15 milyon lira desteklenecek.

İçme ve kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ve Kıyı Kanunu kapsamında olmayan kıyı ve sahil şeritleri dışındaki denizler, baraj gölleri, suni göller ve doğal göller, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenen bölgelerde, imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek..

Ege Denizi'nde 4,2 şiddetinde deprem Ege Denizi'nde 4,2 şiddetinde deprem

Olağanüstü hal ilan edilen veya genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici elektrik enerjisi talepleri, belirlenen usul ve esaslara göre karşılanacak.

Erdoğan grup toplantısına katılacak

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Nisan Çarşamba günü partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.

Kaynak: AA