25 Milyon TL Ödül ve 50 Milyon TL Malzeme Desteği

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olarak dikkat çekiyor. Yarışmalara katılan teknoloji tutkunlarına 25 milyon TL ödül ve 50 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Yarışmalar, ilkokul seviyesinden mezun seviyesine kadar herkese açık.

Yeni Yarışma Kategorileri

TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi popüler kategorilerin yanı sıra, Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları gibi yeni kategoriler de yer alıyor.

Teknofest-3

Başvurular www.teknofest.org Üzerinden Yapılacak

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. Festival coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan TEKNOFEST’e başvurmak isteyenler, www.teknofest.org web sitesini ziyaret edebilirler.

Kaynak: AHMET ÇELİK