Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri toynağı kopan atı kurtardı. Otluca köyü sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, zorlu coğrafyada saatler süren yürüyüşün ardından yaralı atı bulmayı başardı. Sağ arka ayağının toynağı kopan at, boynuna bağlanan bir iple köye getirilerek bir ahıra yerleştirildi.

toynak hakkari

Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'in talimatı üzerine Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de köye gelerek atı tedavi etti. Yapılan ilk müdahalede atın toynağının koptuğu ve ayağında şişkinlikten kaynaklı ödem olduğu tespit edildi. Yaralı atın bir hafta boyunca gözetim altında kalacağı belirtildi.

Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden Gökhan Eryiğit, bölgeye vatandaşın ihbarı üzerine hareket ettiklerini ve zorlu şartlara rağmen atı kurtarmayı başardıklarını ifade etti. Eryiğit, ayrıca Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdiklerini ve yaralı atı korunacağı bir ahıra yerleştirdiklerini söyledi.

Olaya tanık olan Muhammed Çavaş adlı bir vatandaş da yaralı atı otlatmaya götürürken fark ettiğini ve yetkililere haber verdiğini dile getirerek, zorlu şartlarda atın köye ulaştırılmasına katkı sağladıkları için herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA