Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Günler öncesinde uyarısı yapılan sağanak ve gök gürültülü yağmur hafta sonunda İstanbul’u etkisi altına aldı.

Şehrin geçici sakinlerinden turistler ise sağanak yağmura pek aldırış etmeden tatillerinin keyfini çıkarmaya çalışmaları dikkat çekti.

Istanbul Saganak 11

İstanbul’un dünyaca ünlü turizm bölgesi Sultanahmet Meydanı ile Ayasofya Camii etrafında, turistlerin programlarını bozmadan tatillerin sürdürdüğü gözlemlendi.

Bölgedeki otellerin ve çeşitli mekanların tatmin edici şekilde dolduğu öğrenilirken az da yerli turistlerin de tatil amaçlı geldiği belirtildi.

Istanbul Saganak 22

YURT GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; (Bilecik hariç) Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava ile birlikte 2 ila 4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Muhabir: MEHMET POYRAZ