Numbeo Güvenlik Endeksi Nedir?

Numbeo Güvenlik Endeksi, dünyanın farklı bölgelerindeki şehirlerin güvenlik seviyelerini ölçmek için kullanılan bir endekstir. Endeks, suç oranları, polis etkinliği, terör riski, savaş tehlikesi ve diğer faktörleri dikkate alarak şehirlere 0 ile 100 arasında bir puan verir. Puanı yüksek olan şehirler daha güvenli, puanı düşük olan şehirler ise daha tehlikeli olarak kabul edilir.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

Dünyanın En Güvenli Şehri Abu Dabi

DUBAİ-1
Numbeo Güvenlik Endeksi’nin 2023 yılı raporuna göre, dünyanın en güvenli şehri 88,46 puanla Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi oldu. Abu Dabi’yi 86,74 puanla Singapur ve 85,86 puanla Osaka takip etti. Listenin son sırasında ise 14,65 puanla Venezuela’nın başkenti Caracas yer aldı.

Türkiye’den 6 Şehir Listede

TURKİYEE
Numbeo Güvenlik Endeksi’nin değerlendirdiği 431 şehirden 6 tanesi Türkiye’den oldu. Türkiye’nin en güvenli şehri olan Eskişehir, dünya sıralamasında da 8. sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Eskişehir’i Antalya (61), Bursa (74), İzmir (77), Ankara (182) ve İstanbul (263) izledi. Türkiye’nin en büyük iki şehri olan İstanbul ve Ankara ise güvenlik endeksinde düşük puanlar alarak sıralamada geride kaldı.

Türkiye’nin En Güvenli Şehri Eskişehir

ESKİŞEHİR-2
Eskişehir, Numbeo Güvenlik Endeksi’ne göre Türkiye’nin en güvenli şehri oldu. Eskişehir, 79,94 puan alarak hem Türkiye hem de dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldı. Eskişehir’in güvenliğini artıran faktörler arasında düşük suç oranları, etkin polis hizmetleri, sosyal uyum ve barışçıl ortam sayılabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ