Anıt ağacın sahibi Mehmet Adıgüzel, 30 yıl önce bahçeyi satın aldığını ve çevresindekilerin ağacı köklemesini istediklerini ancak kendisinin bunu reddettiğini anlattı. Adıgüzel, "Tarihini bilmiyordum. Bu ağacı ihtiyar olduğu için köklememi istediler ama ben köklemek istemedim. O da tarihi oldu. Ağacın meyve vermediği senesi yok" dedi.

kırkağaççç

Ziraat Odası Başkanı: "Ağacın gerçek yaşı ortaya çıksın"

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı ise anıt ağaca sahip olmaktan gurur duyduklarını söyleyerek, tanıtım konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Özarı, "Ben istiyorum ki buraya her yıl turlarla en azından tarım turizmi konusunda gelsin istiyoruz.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Bin 600 yaşında olduğu söyleniyor ama Hollandalı bir bilim insanı ağacık kabuklarından örnekler alarak ozon testi yapıyor. Yapılan testler sonucu bu ağacın 2 bin 16 yaşlarında olduğu ortaya çıkıyor. Buradan yetkililer bizim sesimizi duyarsa Ziraat Odası Başkanlığı olarak bunu yaptırma gücümüz yok. Üniversitelerden yetkililer gelerek ozon testi yapabilirlerse bu ağacın gerçek yaşı meydana çıkar" diye konuştu.

kırkağaçç
Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Doğan da anıt zeytin ağacının verimli bir şekilde meyve vermeye devam ettiğini belirterek, Kırkağaç'ın zeytinciliğin anavatanı olduğunu söyledi. Doğan, "Anıt zeytin ağacımız 2011 yılında bin 650 yaş olarak tespit edildi ve şu anda bin 662 yaşında. Ağacımız yıllara meydan okuyor. Aynı zamanda bölgede yine aynı yaşlara yakın başka anıt ağaçlar da bulunuyor. Bölgemiz Türkiye açısından zeytinin anavatanıdır" dedi.

kırkağaççç

Doğan, bu yıl kuraklık ve soğuklar nedeniyle bölgedeki zeytin ağaçlarının veriminin düştüğünü ancak anıt ağacın bunlardan etkilenmediğini de vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ