Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, gerçekleştirdiği basın toplantısında ülkesinin Ukrayna’da sürdürdüğü savaşla ilgili bilgileri aktardı. Sputnik’in haberine göre Konaşenkov, “Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Kramatorsk kenti yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 56. Motorize Piyade Tugayı'na ait bir mühimmat deposu imha edildi” ifadelerine yer verdi.

Sözcü Konaşenkov açıklamasını şöyle devam etti:

“Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin taktik uçakları ve savaş jetleri ile füze ve topçu kuvvetleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 128 bölgede konuşlandırılan 84 topçu birliğini, insan gücünü ve araçlarını atış mevzilerinde vurdu.”

“Özel askeri harekatın başından bu yana toplam 404 uçak, 225 helikopter, 3 bin 587 insansız hava aracı, 414 uçaksavar füze sistemi, 8 bin 415 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 1.073 çok namlulu roketatar sistemi, 4 bin 440 sahra ve havan topu ile 9 bin 126 adet özel askeri araç imha edildi.”

Konaşenkov, Herson yönünde son bir günde yapılan atışlar sonucu Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin uğradığı kayıpların 20’ye yakın asker, bir Akatsiya kundağı motorlu obüs, bir ABD yapımı M777 topçu sistemi olduğunu ifade etti.

Açıklamasının devamında Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin HIMARS çok namlulu roketatar sistemlerinden ateşlenen yedi füzenin önlendiğini, Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinde ve Zaporojye bölgesinde ise Ukrayna’ya ait 14 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğüne dikkat çekti. (İTTİFAK)

Editör: Mehmet Poyraz