İsrail ile HAMAS arasındaki çatışma sürerken, dünyanın dört bir yanından İsrail ordusuna destek vermek isteyen gönüllüler geldi. Bunların arasında Kürt kökenli oyuncu Idan Amedi de vardı.

Fauda dizisinde Sagi adlı bir karakteri oynayan Idan Amedi, İsrail ordusuna katıldığını açıkladı.

Fauda dizisi, İsrail Filistin arasındaki gerilimi konu alıyor ve İsrail’i haklı Filistin’i ise terörist olarak gösteriyor.

DİZİDEKİ KARAKTERİ GERÇEK HAYATTA YAŞIYOR

Idan Amedi’nin oynadığı Sagi karakteri, İsrail’in gizli ajan grubunun bir üyesi. Dizide Sagi ve arkadaşları Filistin’de polislik görevleri yapıyorlar. Dizideki karakterine kendini kaptıran eski İsrail askeri Amedi, birkaç gün önce İsrail ordusuna geri döndüğünü söyledi.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

idan-amedi-3

İsrail Savunma Kuvvetleri’nde askerlik yaparken Devriye Birimi’nde Savaş Mühendisi olarak çalışan Idan, askerlikten sonra American Idol’ün İsrail versiyonuna katıldı. Idan Amedi, İsrail ordusu için bestelediği bir şarkıyla ülkenin yılın şarkısı ödülünü kazandı. İsrail askerleri, İsrail’in 70. yıl kutlamalarında yapılan yarışmada ‘askerin favori şarkısı’ olarak seçtiler.

İsrail ordusuna döndüğünü belirten Idan Amedi Instagram hesabında şunları yazdı:

“WhatsApp’ı açtım ve çok sayıda mesaj aldım. Hepinize iyiyiz dedim. Cumartesiden beri burada pek uyuyamadık ama morallerimiz yerinde ve burada olma sebebimizi biliyoruz. Ailelerimizi ve çocuklarımızı savunmak için. On yıl önce askeri konuları bıraktım. Bu yüzden ayrıntılara girmeyeceğim, sadece bu zor zamanlarda tüm İsrail’e şunu söylemek istiyorum: Galip geleceğiz.”

Idan Amedi paylaştığı videoda da şöyle dedi:

''İsrail halkına ve IDF askerlerine Selam;

Bu Fauda’dan bir sahne değil bu gerçek bir yaşam. (7 Ekim’i kast ederek) Çocuklarımızı korumak için buradayız ve kazanana kadar durmayacağız. Haydi galip gelelim."

Kaynak: (HABER MERKEZİ)