Kira fiyatları kontrol altına alma amacıyla uygulanan yüzde 25 zam sınırı aidata uygulanmıyor. Birçok sitede aidat kirayı geçti. Kontrolden çıkan aidat zamlarından sonra kiranın 2-3 katı aidat ödenen yerler var. Uzman isimlere göre aidatlara da düzenleme şart.

AİDAT FİYATLARI KİRALARI GEÇTİ

Kiradaki artış sınırlandıktan sonra kiraya yapılamayan zamlar aidatlara yapıldı. Aidat ve kira fiyatları arasındaki denge tamamen bozuldu.

"ÜSKÜDAR'DA 25 BİN TL, KADIKÖY'DE BİN DOLAR"

Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, "Aidat yükü nedeniyle bir kira artı, bir kira kadar da aidat ödemek zorunda kalıyorlar. Üsküdar'da bilinen bir rezidansta 4,5+1 dairenin aidatı 25 bin TL, Kadıköy'de yine bilinen bir sitede dairelerin aidatı bin dolar, kiraları geçmiş durumda. Akıllara yatmayan bir kalem varsa mutlaka itirazda bulunulmalı, o giderlerin nelere gittiğini görsünler" dedi.

Kanal D Haber'in haberine göre uzman isimlere göre bu artışın önüne geçmek için sitedeki gider kalemlerinin azalması gerekiyor.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Vatandaşlar yüksek aidatlarla ilgili olarak "Büyük site var aidatı şuan 9 bin TL", "Yükselen aidatlara ek bir hizmet alamıyoruz", "Aidatlara da bir düzenleme getirilirse çok seviniriz" yorumlarında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Editör: Zümrüt Çalış