Genderova Mahallesi'nde yaşanan bu olay, hortumun şiddetini ve tahribatını gözler önüne serdi. Bir vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği görüntüler, hortumun gücünü ve yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Tuşba'ya 10 kilometre mesafedeki Genderova Mahallesi'nde oluşan hortum, etraftaki 4 ahırın çatısını uçurarak duvarları yıktı. Bu olayın ardından jandarma, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Tuşba Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, hasar tespiti için çalışmalara başladı.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

O anları kaydeden bir mahalle sakini ise çatılardaki sacların hortumun etkisiyle adeta kağıt gibi savrulduğu görüntüleri cep telefonu ile kaydetti. Bu görüntüler, doğanın ne kadar güçlü ve etkileyici olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Hortumun neden olduğu bu tahribatın ardından bölge halkı, hasarın onarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak: (İHA)