Şaşmaz ve Aker’in İlişkisi

Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker arasındaki ilişki, ölüme götüren olaylar zincirinin kısa sürede aydınlatılmasıyla gündeme geldi. Polisler, 2009 yılında ikili arasında bir ilişki yaşandığını ve Aker’in Şaşmaz ile evlenmek istediğini, ancak Şaşmaz’ın bu teklife yanaşmadığını ve ilişkiyi sonlandırdığını öğrendi.

S 7C67E69Dcba4531064Ae825C1Ec551702A439B05

Şaşmaz’ın Hayatı ve Kariyeri

Vatan Şaşmaz, İstanbul’un Vatan Caddesi’nde doğdu ve annesi ona Vatansever ismini verdi. Çapa Ortaokulu’nu ve Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Genç yaşlardan itibaren modellik yapmaya başlayan Şaşmaz, yakışıklılığı, güleryüzü, içtenliği ve mütevaziliğiyle kısa sürede tanındı. ATV’nin sabah kuşağı programlarında sunuculuk yapmaya başladı ve özellikle “Sabah Şekerleri” ve “Özel Hat” adlı magazin programlarıyla iyice tanındı. Ancak onu tam anlamıyla meşhur eden yapım, efsanevi dizi "Çocuklar Duymasın"daki Engin rolü oldu.

İlker Aksum: Brad Pitt gibi yakışıklı değilim ama ondan çok daha iyi oyuncuyum İlker Aksum: Brad Pitt gibi yakışıklı değilim ama ondan çok daha iyi oyuncuyum

Iste Cocuklar Duymasinda Vatan Sasmazin Son Sahneleri 1505112339 5253

Olayın Yankıları

Şaşmaz’ın ölüm haberi, televizyonlarda “Çocuklar Duymasın” dizisinin tekrar bölümlerinin oynadığı anlarda geçen alt yazılarda duyuruldu. Otel odasından Şaşmaz’ın cesedinin de göründüğü fotoğraflar sosyal medyada yayılınca, izleyiciler sevdikleri bir oyuncunun ölüme nasıl gittiğini merak ederken, olayın etkisi daha da arttı. Yapılan polis soruşturması sonucunda, olaylar zinciri aydınlatıldı ve Şaşmaz ile Aker’in ilişkisi detaylarıyla ortaya çıktı.

Filiz Aker Kimdir Vatan Sasmazi Olduren Filiz Aker Kac Yasindaydi 1503902591 2127

Trajik Bir Son: Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker Olayı

Soruşturma Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ı sırtından dört kurşunla vurarak öldürdüğü ve ardından yatakta kendi sağ kulağına silahı dayayarak intihar ettiği sonucuna varıldı. Soruşturma ilerledikçe, polisler Aker’in telefonundaki arama geçmişinde “organ bağışı”, “kadavra bağışı”, “ölünce vücut neden ağırlaşır” gibi aramalar yaptığını keşfettiler.

59A65827Ae784902Ece6135A

Yargı Süreci ve Sonuçları

Cinayeti işlediği kabul edilen Filiz Aker’in ölümü nedeniyle dosya kapatıldı. Ancak, Şaşmaz ve Aker’in cesetlerinin görüntülerini basına ve sosyal medyaya sızdırdığı iddia edilen bir polis memuru 1,5 yıl, diğer üç sanık ise ses veya görüntüleri kaydetme ve nakletme suçlarından ikişer ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Vatan Şaşmaz’ın Hayatı ve Mirası

Vatan Şaşmaz, meslek hayatında 20 yılını geride bırakmış ve “ustalık dönemine” girdiğini belirtmişti. Evliliği ve yaklaşan babalığı ile ilgili umut dolu planları vardı. Ancak, trajik olaydan bir gün önce, beş aylık bebeklerinin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenmiş ve bu haberi sevinçle karşılamıştı. Şaşmaz’ın oğlu Asil Vatan, babasının ölümünden dört ay sonra dünyaya geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ