Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Yurtdışından getirilen telefonların kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkartıldı. Bu durum, birçok vatandaşı telefonlarını kayıt ettirmek için vergi dairelerine yönlendirdi. Ancak bazı kullanıcılar, harcı yatırmalarına rağmen IMEI kaydı yapılmadığına dair mesajlar alıyorlar.

Bakanlık Çözüm İçin Çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sorunun çözümü için çalışma başlattı. IMEI kaydını yapamayan kişilerin 6 bin 91 TL'lerini geri alarak, 20 bin TL harç bedelini yeniden yatırmaları gerektiğini belirtiyor.

IMEI Sorunu ve Mağduriyet

Bazı kullanıcılar, IMEI kaydı yapılmadığı için cep telefonlarının sinyal almadığını ve IMEI eşleştirme yapmak istediklerinde "IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır" hatasıyla karşılaştıklarını bildiriyorlar.

Sorunlar Sosyal Medyada Gündemde

20 bin TL harç ödemek istemeyen vatandaşlar, mağduriyetlerini gidermek için sosyal medyada paylaşımlar yapıyorlar. Kimi kullanıcılar ise BTK'yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü ifade ediyorlar.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)