Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da bir binada yaşayan 95 yaşındaki Fuat Bozkurt, diğer sakinlerin tahliye ettiği 8 katlı binada tek başına yaşamaya devam ediyor.

Depremlerin Etkileri

Kahramanmaraş merkezli depremler, Diyarbakır'da birçok binada hasara neden olurken, bu hasarlar arasında 8 katlı Akba Apartmanı da bulunuyor. Straforların çatladığı gerekçesiyle bu binaya orta hasarlı raporu verildi ve deprem sonrasında 24 dairelik bina sakinleri tahliye edildi.xbina 2-1

95 yaşındaki Fuat Bozkurt kararlı

Fuat Bozkurt, binanın deprem anındaki durumunu inceledikten sonra tahliye edilen sakinlerin aksine binayı terk etmedi. 95 yaşındaki Bozkurt, deprem anında dışarı çıktıktan sonra binaya geri dönerek tek başına yaşamaya devam etti.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

bina mal

Diğer esnaf ve boş dükkanlar

Binada yer alan iş yerlerinden biri de Abdullah Ayan'a ait. Ayan, binanın deprem sonrası hiçbir hasar almadığını, ancak straforların alt katındaki soğuk hava deposunun çatladığı gerekçesiyle orta hasar raporu aldığını belirtti. Binada sadece Ayan ve Fuat Bozkurt'un yaşadığını ve diğer sakinlerin korkuları nedeniyle tahliye olduğunu ifade etti.

Değerli peynir depolama

Binada bulunan bir dükkan yaklaşık 10 bin bidon peynir barındırıyor ve bu peynirler sezon sonunda sahiplerine teslim edilecek. Bu peynirlerin toplam değeri yaklaşık 35-36 milyon lira. Abdullah Ayan, binada herhangi bir hasar olmadığını bilselerdi, bu değerli peynirleri korumak için burada beklemeyeceklerini dile getirdi.

Fuat Bozkurt ve Abdullah Ayan, depremin ardından binada sükunetle kalırken, diğer sakinlerin panikle tahliye olduğunu vurguladı. Bozkurt, 95 yaşına rağmen binada yalnızca yaşamaktan korkmadığını, her şeyin Allah'tan geldiğini ve sükunetle hayatına devam ettiğini söyledi.

Kaynak: (İHA)