Yıllar önce eşinin ölümü sonrasında yalnız kalan yaşlı kadın, Reşatbey Mahallesi'nde yer alan Çekmegil Apartmanı'nda yaşamaya devam etti. Eşi vefat ettiğinde birden fazla apartman dairesi miras alan Yıldız Özgen, yaşlanmasıyla birlikte 'Alzheimer' hastalığına yakalandı ve evi adeta çöplüğe döndü.

adana çöp

Komşuları şikayet etti

Özellikle son aylarda evinden yayılan kötü koku yüzünden apartman sakinleri şikayetlerde bulundu. Bunun üzerine komşuları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurarak durumu bildirdi. Seyhan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, yaşlı kadını ikna ederek belediyenin temizlik ekibini eve yönlendirdi.

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

adana eşya

Zabıta çöpleri kamyonla taşıdı

Evin temizlenmesi sırasında, 2 kamyon çöp boşaltıldı. Evin duvarında 1983 yılına ait bir takvimin hala asılı olduğu ve birçok eşyanın eski olduğu gözlemlendi. Yıldız Özgen, temizlik sırasında İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Eşim çok uzun yıllar önce vefat etti. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Kimsem yok. Bu çöp tek benim evimden çıkmadı. Ekipler herkesin evini temizliyor. Nasıl oldu böyle hatırlamıyorum" dedi.

adana ev

Sosyal destek sağlanacak

Yaşlı kadının apartman sakinleri tarafından maddi durumunun iyi olduğu ancak 'Alzheimer' hastalığına yakalanması sonrasında evinin bu halde olduğu belirtildi. Yıldız Özgen, yalnızca evinin temizliği için değil, sosyal destek ihtiyacı için de yardıma ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Yaşlıların sağlık durumu hakkında bilinçli olmak ve toplumsal dayanışmayı desteklemek büyük önem taşıyor.

adana temizlik

adana takvim

adana kadın

adana kadın 2

Kaynak: (İHA)