Üsküdar'da meydana gelen bir olayda, bir metrobüsün arıza yapması nedeniyle Altunizade durağında yoğunluk yaşandı. Metrobüs seferlerinin durdurulmasıyla birlikte, Altunizade durağındaki yoğunluk Acıbadem durağına kadar uzandı.

Altunizade durağının yakınında, henüz belirlenemeyen bir nedenle bir metrobüs arıza yaptı. Bu durum seferlerin aksamasına neden oldu ve vatandaşlar durakta beklemek zorunda kaldı.

Seferlerin yapılamaması, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzamasına yol açtı. Durağa gelen bakım ekipleri, metrobüsteki arızayı gidermek için aracı yoldan çekti.

İETT Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Araçlarımızın periyodik bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak dış etkenlerden kaynaklı beklenmedik durumlar nedeniyle seferlerimizde aksaklık yaşanabilmektedir. İlgili birim tarafından gereken müdahale yapılmıştır ve seferlerimiz normale dönmüştür." açıklamasına yer verildi.

Altunizade'de arıza yoğunluğu

Yoğunluk sebebiyle Altunizade metro durağının metrobüse giden çıkışlarında ve bazı aktarma merkezlerinde kuyruklar oluştu.

Bekleyen ve gideceği yere geç kalan yolcular, durumdan rahatsızlık duydu ve görevlilerden seferlerin durumunu öğrenmek için bilgi aldı. Bazı yolcular, alternatif toplu taşıma araçlarına yönelmek zorunda kaldı.

Arıza hakkında sosyal medyada fotoğraf ve videolar paylaşan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden toplu taşımadaki aksaklıkların giderilmesini talep etti.

Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi

Metrobüs seferlerinde yaşanan aksamalar nedeniyle bu güzergahı kullanan işe ve okullarına gitmek isteyen vatandaşlar, özel araçlarını tercih etti. Bu durum, Altunizade ile bağlantı yollarında trafik yoğunluğuna neden oldu ve araçlar ilerlemekte zorluk yaşadı.

Kaynak: AA