Ankara-Eskişehir yolunda köprü üstüne terk edilen 50'ye yakın tavşandan 32'si, hayvanseverlerin günlerce süren kurtarma operasyonlarıyla yakalanarak tedavi altına alındı. Ancak, bu tavşanları yola bırakan kişiler hakkında bir soruşturma başlatılması talep ediliyor.

Tavşan 2

Kimliği belirsiz kişiler, 19 Ocak akşamı araçla Ankara-Eskişehir yolunda köprü üstüne onlarca tavşanı bırakarak uzaklaştı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, tavşanları kurtarmak için operasyon başlattı. Günlerdir devam eden kurtarma çalışmaları sonucunda 32 tavşan kurtarıldı, ancak 3 tavşan hayatını kaybetti.

Tavşan 3

Doğa Dostu ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Enise Gizay Taştekin, bu olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, tavşanları buraya terk etmenin ölüm anlamına geldiğini belirtti. Kurtarılan tavşanlar arasında hamile olan birinin tedavi sırasında dünyaya gelen 6 yavrusundan 4'ü maalesef yaşamını yitirdi.

Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle

Tavşan 4

Kurtarılan tavşanların tedavilerinin tamamlanmasının ardından, hukuki süreç işleyerek tavşanların geleceği belirlenecek. Bu süreçte, tavşanların sahiplenilmesi veya kısırlaştırılması gibi seçenekler değerlendirilecek. Hayvanseverler, bu tür kötü muamelelerin soruşturulması ve suçluların adalet önüne çıkarılması için yetkililerden gereken adımların atılmasını talep ediyor.

Tavşan 5

Kaynak: AA