Kent merkezinde akşam etkili olmaya başlayan sağanak yağış, gece şiddetini artırarak yoğunlaştı. Bu durum yollarda su birikintilerine yol açtı ve vatandaşlar ile araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Kırsal kesimlerdeki bazı mahallelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Kent merkezindeki alt geçitlerde su birikintileri oluştu ve yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

Hatay semalarında gizemli çizemler görüntülendi-İzle Hatay semalarında gizemli çizemler görüntülendi-İzle

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam ettiği ve sel ile taşkın riski nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerindeki eğitim kurumlarında Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

Ayrıca, engelli, hamile ve kronik hastalığı olan kamu personelinin de 1 gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Diğer yandan, Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak, şiddetli yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na indi. Kafile, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bilgilendirmesine göre, yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edilmiş olup, bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Olağanüstü durumlar dışında Antalya Havalimanı'nda hava trafiğinin normal seyrettiği belirtildi.

Kaynak: AA