Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle bir dizi olumsuz etki meydana geldi. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde şiddetli yağışlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kentin merkez ilçelerinden Kepez'e 280 kilogram, bölge genelinde ise çeşitli noktalara toplamda 185 kilogram yağış düştü.

Yağışlar nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu ve bu durum vatandaşların ve araçların ilerlemesini zorlaştırdı. Kırsal kesimlerde bazı mahallelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Kent merkezindeki alt geçitlerde su birikintileri meydana geldi ve ulaşımda aksamalar yaşandı.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, sel ve taşkın nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki eğitim kurumlarında bir günlük ara verildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel de bir günlük idari izinli sayıldı.

Üsküdar-Samandıra metrosu normale döndü Üsküdar-Samandıra metrosu normale döndü

Antalya Havalimanı'nda herhangi bir olağanüstü durum olmadığı ve hava trafiğinin devam ettiği bildirilirken, Antalyaspor kafilesini taşıyan uçağın Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptığı açıklandı. Ayrıca, yağışlar nedeniyle mahsur kalan kişilerin tahliyesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kepez'e 24 saatte 280 kilogram, diğer bölgelere ise farklı miktarlarda yağış düştü. Yetkililer, yağışların bir süre daha devam etmesini ve gök gürültülü sağanak yağışın gece yarısına kadar etkili olmasını beklediklerini açıkladılar.

Kaynak: AA