Ganire Paşayeva, Azerbaycan’ın tanınmış bir hukukçu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçisidir. Azerbaycan Millî Meclisi’nin 3., 4., 5. ve 6. dönem milletvekili olarak görev yapmıştır. Ayrıca Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nde Azerbaycan Cumhuriyeti’ni temsil etmiştir. Haydar Aliyev Vakfı’nın halkla ilişkiler bölüm başkanlığı da yapmıştır. Şiir yazmayı da seven Paşayeva, “Aşk Başka” adlı bir şiir kitabı yayımlamıştır. Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı da olan Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi’nin yanı sıra Rusça ve İngilizce de bilmektedir.

genire-pasayeva-1

Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan’ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde doğmuştur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü’nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nü bitirmiştir. 1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. 2005 yılında bağımsız aday olarak katıldığı genel seçimlerde Tovuz milletvekili seçilmiştir.

genire-pasayeva-23

Paşayeva, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla mücadele etmektedir. Geçen yıl mide küçültme ameliyatı olan Paşayeva, son aylarda çeşitli rahatsızlıklar yaşamıştır. İki gün önce evinde tansiyonu düşen Paşayeva, hastaneye kaldırılmış ve komaya girmiştir. Paşayeva’nın sağlık durumuyla ilgili resmi hesabından yapılan açıklamada, durumunun stabil olduğu ve resmi makamlar dışında başka kaynaklara güvenilmemesi gerektiği belirtilmiştir.

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

Ganire Paşayeva Bakü’de toprağa verildi Ganire Paşayeva Bakü’de toprağa verildi

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva’nın hayat mücadelesi devam ediyor Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva’nın hayat mücadelesi devam ediyor

Azerbaycan Karabağ’daki sözde yönetim yıl sonunda kendini feshedecek Azerbaycan Karabağ’daki sözde yönetim yıl sonunda kendini feshedecek

Kaynak: (HABER MERKEZİ)