MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Azerbaycan’ın bilinen simalarından hukukçu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçi Ganire Paşayeva kısa süre önce evinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmıştı.

Tansiyon düşmesi teşhisiyle hastaneye kaldırılan Paşayeva’nın aslında son bir yıldır rahatsız olduğu öğrenildi. Buna göre yaklaşık bir yıl önce mide küçültme operasyonu geçiren Paşayeva’nın sürekli rahatsızlık geçirdiği kaydedildi.

Hastaneye kaldırılmasından sonra sürekli sosyal medyada ve çeşitli basın kuruluşlarında Paşayeva’nın vefat ettiği yönünde haberler yayılması dikkat çekti.

İttifakgazetesi.com hakkındaki iddiaları teyit için Azerbaycan’ın usta kalemlerinden ve Musavat.com’un genel yayın yönetmeni Rauf Arifoğlu ile Ganire Paşayeva’nın son sağlık durumu hakkında görüşme gerçekleştirdi.

Dualarımız Ganire Hanım’la diyen Arifoğlu’nun aktardığına göre Milletvekili Ganire Paşayeva solunum cihazına bağlı şekilde hayat mücadelesine devam ediyor.

Bu arada Bakü’deki hastanede tedavisi süren Paşayeva’nın yakın çevresi tarafından yapılan açıklamada “öldü” söylentilerine itibar edilmemesi istenirken konuyla ilgili gelişmeleri Paşayeva’ya ait resmi sosyal medya hesabından duyuracaklarını belirttiler.

PAŞAYEVA: ÇOCUKLARINIZI AVRUPA’YA DEĞİL ÖNCE ATA YURTLARINA GÖNDERİN

Araç kiralama şirketi Budget findeks notunu bahane ederek müşterisini mağdur etti! Araç kiralama şirketi Budget findeks notunu bahane ederek müşterisini mağdur etti!

Milletvekili Ganire Paşayeva, iki ülkenin buluştuğu her zeminde sıklıkla, Türkiye ile Azerbaycan'ın sevinç ve acılarının ortak olduğunu belirtiyordu. Türkiye ve Azerbaycan’ın birlik olduğu vakit bütün zorlukların aşılacağına işaret eden Paşayeva, yine aynı zeminlerde, Türkiye’dekilere şöyle sesleniyor:

“Kendiniz veya çocuklarınız maddi imkânlarınız elverdiğinde Avrupa’ya gitmeyin. Önce ata yurtlarını ziyaret edin, çocuklarınızı da ata yurtlarına gönderin.”

Paşayeva, Azerbaycan ve Türkiye birlikteliğinin Azerbaycan’ın kuruluşunda yer aldığını vurgu yaptığı 2018’deki değerlendirmesinde “Ben hiçbir zaman kalbimde Türkiye ve Azerbaycan ayrımı yapmadım” demiş, şu ifadelere yer vermişti:

“Azerbaycan ne kadar vatanımsa Türkiye de öyledir. Azerbaycan için nasıl canımı vermeye hazırsam Türkiye için de gözümü bile kırpmadan canımı vermeye hazırım. Çünkü burası benim de vatanım. Buranın ayağına değen taş beni üzer. Azerbaycan Cumhurbaşkanının son verdiği mesajlarda da bu vardı. 'Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür. Türkiye ne kadar güçlenirse biz ve Türk dünyası da o kadar çok güçlenir.' demişti. Birbirimizi daha yakından görüp samimiyet kurmalıyız. Anne babalar, lütfen paranız olduğunda çocuklarınızı önce Avrupa’ya değil ilk önce dede yurtlarına gönderin.”

**

Meslektaşımız Ganire Paşayeva Hanım’a şifalar diliyoruz.

Ganire Paşayeva Bakü’de toprağa verildi Ganire Paşayeva Bakü’de toprağa verildi

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir? Ganire Paşayeva'nın sağlık durumu nasıl? Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir? Ganire Paşayeva'nın sağlık durumu nasıl?

Azerbaycan Karabağ’daki sözde yönetim yıl sonunda kendini feshedecek Azerbaycan Karabağ’daki sözde yönetim yıl sonunda kendini feshedecek

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)