Yeni Superb’in tasarımı nasıl?

Yeni Superb, sekizgen ön panjuru, kaput üzerindeki Skoda logosu ve daha akıcı tasarımıyla dikkat çekiyor. Markanın yeni “Modern Solid” tasarım dilinin unsurlarını taşıyan yeni Superb, kristal detaylarla tamamlanan yeni LED Matrix farları ve LED arka ışıklandırmayla fark yaratıyor.

skoda-3

Yeni Superb, önceki nesle göre daha uzun ve daha yüksek olarak tasarlandı. Sedan versiyonda 4,912 mm uzunluğa, 1,481 mm yüksekliğe ve 1,849 mm genişliğe sahip olan yeni Superb, station wagon versiyonunda ise 4,936 mm uzunluğa, 1,483 mm yüksekliğe ve 1,849 mm genişliğe sahip. Aks aralığı ise her iki versiyonda da 2,841 mm olarak korundu.

Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası

skoda-2

Yeni Superb, içeride daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Sedan versiyonda bagaj hacmi 20 litre artarak 645 litreye, station wagon versiyonunda ise 30 litre artarak 690 litreye ulaştı.

Yeni Superb’in teknolojisi nasıl?

Yeni Superb, teknoloji konusunda da iddialı. İlk kez bir Skoda modelinde vites kontrolünün direksiyon kolonuna taşınmasıyla orta konsolda daha geniş bir alan sunan yeni Superb, 10 inç Dijital Gösterge Paneli, ön cama yansıtmalı Head-up gösterge ve 13 inç yüksek çözünürlüklü yatay dokunmatik multimedya ekranıyla donatıldı.

Yeni Superb, hem fiziksel hem de dijital dünyayı bir araya getiren Smart Dials adlı bir özelliğe de sahip. Üçlü döner düğme tasarımıyla yüksek dokunsal kalite ve sezgisel kullanım sağlayan bu özellik, çeşitli araç fonksiyonlarına kolay erişim sağlıyor. Bu düğmelerle sıcaklık, koltuk ısıtma/soğutma, fan hızı, havalandırma yönü, ses ayarları, sürüş modları veya harita yaklaştırma/uzaklaştırma gibi özellikler ayarlanabiliyor.

Yeni Superb, sürdürülebilirlik hedefiyle yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden yapılmış döşemeler kullanıyor.

skoda foto

Yeni Superb’in motor seçenekleri neler?

Yeni Superb, farklı motor seçenekleriyle sunuluyor. Bir hafif hibrit, bir plug-in hibrit ve dört adet de geleneksel motor seçeneği bulunan yeni Superb, hem performans hem de verimlilik sunuyor.

Benzinli motor seçenekleri şöyle:

1.5 TSI 150 PS mHEV: Hafif hibrit teknolojisine sahip olan bu motor, performansa katkı sağlarken aynı zamanda yüzde 10’a kadar düşük yakıt tüketimine de yardımcı oluyor. Bu motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.
2.0 TSI 204 PS: Bu motor, 6 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.
2.0 TSI 265 PS: Bu motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor ve 4x4 seçeneğiyle sunuluyor.
Dizel motor seçenekleri şöyle:

2.0 TDI 150 PS: Bu motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.
2.0 TDI 193 PS: Bu motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor ve 4x4 seçeneğiyle sunuluyor.
Plug-in hibrit motor seçeneği ise şöyle:

1.4 TSI 204 PS PHEV: Bu motor, 13 kWh’lik bir bataryaya sahip ve 100 kilometreden fazla elektrikli menzile sahip. Bu motor, 6 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

skoda
Yeni Superb’in güvenlik özellikleri neler?

Yeni Superb, güvenlik konusunda da ileriye doğru yenilikçi adımlar atıyor. Yeni Superb, Dönüş Asistanı ve Acil Durum Direksiyon Asistanı gibi gelişmiş akıllı asistan sistemleri sunuyor. Önceki modelde zaten mevcut olan Seyahat Asistanı, Yan Asistan ve Ön Asistan gibi diğer sistemler de önemli ölçüde geliştirildi.

Yeni Superb’in fiyatı ne kadar?

Yeni Superb’in fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak yeni Superb’in 2024 yılının ilk yarısında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ